3 geheimen die je nog niet wist om je huis succesvol te verkopen

Persoonlijk vind ik deze titel nogal ‘volle bak marketing’. Ik hou meer van duidelijke taal, kort en bondig. Maar goed, als het helpt, dan waag ik me aan zo’n titel. Uiteindelijk gaat de kern van het verhaal om hetzelfde.

Here we go.

Als je je huis wilt verkopen, maak je foto’s en je schrijft tekst. Als je het een beetje goed wilt doen, voeg je plattegronden toe en misschien zelfs een video. Je bent goed op weg. Denk je.

Tekst

Ik geef je een voorbeeld van een willekeurige tekst op Funda:

De woning aan …. te ….. heeft u veel te bieden.

Of wat denk je van deze:

…. Het huis beschikt namelijk over 189 m2 woonoppervlakte en een kavel van maar liefst 374 m2.

Ik kan me voorstellen dat je niet meteen in de gaten hebt wat er beter kan. Ik leg het je uit: Funda laat in eerste instantie de eerste 5 tekstregels zien.

Het is dus heel belangrijk om die regels goed te benutten door de USP’s / (ver)koopargumenten te benoemen. Herhaling van het adres dat erboven staat, vind ik niet goed benut. Ook herhaling van de woonoppervlakte of perceelgrootte, wat er ook direct boven staat, getuigt niet van veel creativiteit. Dus: kom meteen tot de kern.

Foto’s

Funda laat, voordat je verder klikt, de eerste 6 foto’s zien. Laat dus vooral zien wat je in huis hebt. Waardoor mensen enthousiast en nieuwsgierig worden, ze meer willen zien. Het is logisch om de looproute te hanteren: foto’s van de buitenzijde, de voordeur, de hal en de wc. Maar heel uitnodigend is dat niet. Denk er dus goed over na welke foto’s je laat zien.

Plattegronden

Als je ze nog niet hebt, voeg dan de plattegronden toe. Mensen zien graag in 1 oogopslag hoe het huis in elkaar steekt. Bovendien is het goed voor de ranking, dat wil zeggen: hoe hoog je staat in de lijst. Heb je plattegronden zonder ingetekend meubilair? Een gemiste kans. Het meubilair kan de mogelijkheden van het huis laten zien.

Ik barst van de ideeën over hoe je je woning het beste kunt presenteren. Ik barst ook van de ideeën over hoe je een bezichtiging kunt doen, hoe je de klant kunt aanspreken, hoe je kunt onderhandelen en nog veel meer. Ik hoop dat je de tips in deze blog ter harte zult nemen. Kijk ook op mijn website om meer te lezen over hoe ik je kan helpen. Als je nog gaat beginnen met de verkoop, maar zeker ook als je huis al te koop staat.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067