3 Tips om een huis te kopen in oververhitte woningmarkt.

Het is een moeilijke tijd als huizenkoper. Soms lijkt het wel op een ouderwets gevecht. Gelukkig past dat niet bij deze tijd, maar de teleurstelling als je niet de nieuwe koper bent, is er niet minder om.

Veel mensen zien hun droomwoning aan hun neus voorbijgaan. Hoe zorg je ervoor dat je de meeste kans maakt? Hieronder 3 tips die je direct kunt toepassen zodat je verhuisplannen werkelijkheid kunnen worden.

 

Tijd voor tips:

  • Volg social media op de voet.

Veel makelaars plaatsen hun woningaanbod eerst op social media, voordat het op Funda of Huislijn en dergelijke terecht komt. Het is dus zaak om zoveel mogelijk makelaars te volgen.

Vooral Facebook is een geliefd medium om huizen te koop aan te bieden.

 

Er zijn veel handige mensen, dus sommige verkopers kiezen ervoor om de makelaar niet in te schakelen en zelf een poging te wagen. Probeer dan ook om diverse voor de hand liggende # te volgen op bijvoorbeeld instagram. Je kunt dan kiezen voor een # met de woonplaats van je keuze en een # met ‘huistekoop’.

 

Het volgen van social media is een kleine moeite, maar kan zomaar jouw droomhuis tot resultaat hebben. Probeer de momenten dat je online bent wel te beperken, want voor je het weet ben je de hele dag aan het scrollen en dat kan niet de bedoeling zijn!

 

  • Zorg dat je onder de aandacht bent van de makelaar.

Als je al een aantal keer een bezichtiging gedaan hebt, zorg er dan voor dat je een goed contact hebt met de makelaar. Dat je op een positieve manier opvalt; dat de gunfactor jouw kant op valt. Wie weet wordt je dan een volgende keer benaderd omdat de makelaar aan jou denkt.

 

Wie goed doet, goed ontmoet, nietwaar?!

 

  • Geef de moed niet op.

Deze is voor de hand liggend, maar een oppepper kan iedereen wel eens gebruiken. Geef de moed simpelweg niet op. Als het moment niet daar is, is dat gewoon even zo. Dan staat er vast een leuker huis op je te wachten. Natuurlijk moet je wel actief blijven zoeken en je kansen zo groot mogelijk proberen te maken, maar je moet jezelf vooral niet gek laten maken.

 

Er komen altijd nieuwe woningen op de woningmarkt. Doorlopend. In welk jaargetijde dan ook. Jouw nieuwe huis zit daar vast een keertje bij. Met de tips die hierboven omschreven zijn, maak je in elk geval meer kans. Meteen doen dus, zou ik zo zeggen.

 

Succes!

En laat me weten als het gelukt is en wat jouw manier was om je nieuwe onderkomen te bemachtigen.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067