Als de verkoop langer duurt dan verwacht

  • Het steeds maar moeten opruimen.
  • De onrust van het wachten op een reactie van de kijkers.
  • De tegenvallende reactie van de kijkers die zo positief leken bij de bezichtiging.
  • De groeiende angst voor dubbele lasten.

 

 

Je huis verkopen is wel echt een dingetje. Het gaat je meestal niet in de koude kleren zitten.

Weten wat je kunt doen om de verkoop te verbeteren, geeft dan net dat stukje houvast dat je nodig hebt.

 

Maar wat kún je nou eigenlijk doen als de verkoop langer duurt dan je had verwacht?

 

3 Tips om de verkoop te verbeteren

 

  • Check de concurrerende woningen

Ga eens na of jij het enige huis hebt dat ‘lang’ te koop staat. Misschien is het heel normaal dat dit type woning langer te koop staat en niet binnen een paar weken is verkocht? Weten wat de concurrenten doen, kan al heel veel rust geven.

 

Als je dan toch aan het checken bent: kijk dan ook nog even goed naar de prijzen van de andere woningen. Klopt de vraagprijs van je huis wel? Wat kan jouw koper voor hetzelfde geld nog meer kopen? En zorg ervoor dat jouw huis aantrekkelijker is dan dat van de buren 😉

 

  • Check de presentatie van je huis.

Staat het huis eigenlijk wel goed op Funda en andere sites zoals Huislijn.nl ? Ik sta ervan te kijken hoeveel verkopers hun eigen woning nog niet op Funda hebben bekeken nadat het is geplaatst.

 

Soms blijken de gegevens niet te kloppen; zoals het aantal slaapkamers bij de kenmerken bijvoorbeeld. Of soms zijn de foto’s die zijn geplaatst niet om aan te zien. De moeite waard om even een controlerondje te doen dus.

 

  • Check je eigen inzet

Heb jij zelf je voorwerk wel goed gedaan? Heb je er de tijd voor genomen om je huis goed aan de man te kunnen brengen? Gemak dient te mens en dat is zeker waar, maar met alleen gemak kom je er niet. Je zult zelf goed moeten onderzoeken of de makelaar van jouw keuze wel een goede partij is voor jou en jouw huis. Reageert hij snel op aanvragen voor een bezichtiging. Koppelt hij de reacties aan jou terug?

 

Heb je je huis van tevoren goed opgeruimd zodat het duidelijk op de foto’s staat en de persoonlijke spulletjes in huis de kijkers niet afleiden.  Zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken waar je aan zou moeten denken als je je huis te koop gaat zetten.

 

Conclusie

Als je huis langer te koop staat dan je zou willen, is het dus goed om een aantal dingen op een rijtje te zitten. Met deze tips hoop ik je al een zetje in de goede richting te hebben gegeven.

 

En wil je meer tips, kijk dan zeker naar de andere blogs op deze website of neem contact met mij op. Dan merk je pas ècht een verbetering in je verkooptraject.

 

Veel succes!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067