Second opinion als je huis niet verkocht wordt

Dat de verkoop van je huis niet gaat zoals je wilt en je huis niet verkocht wordt, kan veel invloed hebben op je gezondheid. En naar mijn idee is er niets belangrijkers dan je gezondheid! Dus, ik zou zeggen: doe wat aan de verkoop. En dat gaat makkelijker dan je denkt. Ik help je erbij. Lees verder in dit blog.

 

Redenen waarom een huis niet verkocht wordt

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een huis niet verkocht wordt. Denk hierbij aan:

  • De locatie is niet helemaal passend bij de potentiële koper.
  • Er zijn te veel aanpassingen nodig aan de woning, zoals modernisering of het realiseren van een extra slaapkamer.
  • De woning heeft een te kleine tuin.

 

Het is belangrijk om te achterhalen welke redenen jouw kandidaten hebben om niet over te gaan tot een bod. Het is de taak van een makelaar om dit te vragen. Je kunt grofweg 2 redenen schetsen:

 

  1. Je kunt er niets aan veranderen.
  2. Je kunt iets aan de redenen doen waarom je huis niet verkocht wordt

 

Dat leggen we in de volgende alinea uit:

 

Wat kun je doen als je huis niet verkocht wordt, deel 1

  • Soms kun je er helemaal niets aan doen. Dan is het wat het is. Dat is bijvoorbeeld het geval als het gaat om de locatie. Je kunt je huis niet oppakken en ergens anders neerzetten. Wat je wel kunt doen, is onduidelijkheid wegnemen. Het is aan jou als verkoper om de positieve punten te benadrukken. Vergeet niet dat jouw koper misschien wel helemaal niet uit de buurt komt en daarom bepaalde positieve aspecten van de locatie niet kent. Het is goed mogelijk dat de negatieve punten opeens minder belangrijk worden als er iets positiefs tegenover staat.

Ook als het gaat om de grootte van het perceel, hoeft dit geen dealbreaker te zijn. Met het ophangen van spiegels en het goed gebruik maken van zichtlijnen, kan de tuin optisch een stuk groter lijken. Laat je er dus niet van weerhouden om met een frisse blik naar je huis te kijken en de mogelijkheden te onderzoeken om de verkoop te verbeteren. Daar is een second opinion per slot van rekening voor bedoelt. Ik kan je daarbij helpen. Klik op deze link als je meteen aan de slag wilt met verkooptips

en

klik op deze link als je graag persoonlijk contact wilt om de verkoop te richten op jouw huis in plaats van op algemene tips.

 

Wat kun je doen als je huis niet verkocht wordt, deel 2

  • Een woning moderniseren of er eigentijds uit laten zien, hoeft helemaal niet zo veel geld te kosten. Wij Nederlanders kijken graag naar programma’s op televisie die over wonen gaan. Ook tijdschriften over interieur worden goed gelezen. Je doet er dan ook slim aan om je woning strak, neutraal en sfeervol in te richten. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen smaak, maar er is altijd een gemiddelde. Die gemiddelde kun je prima gebruiken om de uitstraling van je huis te veranderen. En als je er zelf niet zo goed in bent om dat te doen, is er vast iemand in je omgeving die juist dol is op interieur styling. Win-win situatie nietwaar?

 

Het lijkt zo eenvoudig, deze tips. Te eenvoudig misschien, maar zo zijn er ontzettend veel tips die de verkoop kunnen stimuleren. En dan gaat het echt niet alleen over het interieur. Het gaat ook over de presentatie van je woning op internet. Worden alle tabbladen effectief ingezet? Leest de tekst lekker weg en worden alle belangrijke punten besproken, zoals het wegnemen van twijfels?

 

 

Wat is een second opinion

In een second opinion kijk ik naar dit soort elementen. Ik zou ze niet eens allemaal op kunnen noemen, omdat elk huis anders is en ik dus bij elk huis andere tips geef. Mijn advies is dan ook: als je echt de verkoop van je woning wilt verbeteren en wilt voorkomen dat je met dubbele lasten komt te zitten, benader mij dan of download de verkooptips. Dan weet ik zeker dat de koper weer een stukje dichterbij is gekomen.

 

Veel succes!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067