Als je huis verkopen moeilijk gaat

Je bent niet de eerste met slapeloze nachten omdat het huis maar niet verkocht wordt.

Je zult ook zeker niet de laatste zijn die zich irriteert aan de makelaar omdat deze naar jouw idee te weinig actie onderneemt.

En je bent ook nooit alleen als het gaat om twijfels over de hoogte van de vraagprijs.

 

Als het moeilijk is om je huis te verkopen, heb je behoefte aan goede begeleiding en aan tips die werken. Het liefst tips waar je zelf mee aan de slag kunt en waar je een goed gevoel bij krijgt. Geen tips die je veel geld kosten en waarvan het maar afwachten is wat het resultaat is. Als je je herkent in het bovenstaande, ben je hier aan het goede adres. Lees dan gerust verder.

 

Op zoek naar de koper van je huis

 

Laat ik beginnen met een geruststelling: er is altijd een koper! Er is nog nooit een woning geweest die is gebouwd en vervolgens weer is gesloopt omdat er geen koper voor was.

Of heb jij daar wel eens van gehoord? Laat het me dan zeker even weten ?

 

Het uitgangspunt is dus dat er een koper is en dat je die koper moet zien te bereiken.

Natuurlijk doe je dat met goede foto’s en een makkelijk leesbare tekst. Ook helpen plattegronden en misschien zelfs een video. Maar trap niet in de valkuil waar veel mensen in trappen: laat niet te veel informatie op internet zien! Wat zou dan nog een reden zijn om een bezichtiging aan te vragen als je alles al op internet hebt kunnen zien? Een tuin die op de foto heel klein lijkt, maar in het echt juist heerlijk zonnig en praktisch is. Een plafond die op video laag lijkt omdat de makelaar juist heel lang is. Termen en begrippen zoals houtskeletbouw of heteluchtverwarming; termen die mensen niet kennen en waarover via google negatieve verhalen te vinden zijn. Dat en veel meer, kunnen redenen zijn waarom mensen afhaken als ze jouw huis op internet gevonden hebben.

 

Als een huis helemaal aansluit bij de woonwensen, wordt er natuurlijk een aanvraag voor een afspraak gedaan, dat moge duidelijk zijn. Maar het gaat hier om de huizen die niet zo makkelijk verkocht worden. Er is iets in de presentatie waardoor mensen afgeschrikt worden of er in elk geval een drempel opgeworpen wordt.

 

Blijkbaar is er iets in de afgelopen tijd niet helemaal goed gegaan met de verkoop van je woning, anders had je een verkochtbord in de tuin staan. Het gaat er om de kijkers nieuwsgierig en geïnteresseerd te maken. Het gaat om de juiste balans van informatie geven en informatie bewaren voor later. Het blijkt niet altijd even makkelijk om die balans te vinden. Daar heb je iemand voor nodig die fris tegen een huis aankijkt en die weet hoe de markt werkt. Iemand zoals ik. Verrassend he? ?

 

En nogmaals, er is altijd een koper en ik kan je daar prima bij helpen om die te vinden. Zakken met de vraagprijs kan altijd nog. Eerst moet je zeker weten dat je het onderste uit de kan hebt gehaald als het gaat om de presentatie. Mee eens?

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067