Betrouwbare opkoper vinden

In dit artikel gaan we het hebben over de opkoper, ook wel investeerder genoemd. We bespreken een aantal situaties waarin je huis verkopen aan een opkoper een uitermate goede oplossing kan zijn. Lees je mee?

 

Wanneer verkopen aan een opkoper

Ik krijg met enige regelmaat vragen over wat een huis oplevert als er wordt verkocht aan een investeerder. Over het algemeen geldt de volgende simpele regel: houdt circa 70 tot 80 procent aan van wat een huis op zou leveren bij een normale verkoop. Het grote voordeel voor jou als verkoper zit ‘m dan ook niet in de financiële winst, maar in het grote gemak dat het oplevert.

 

Voordelen van verkopen aan een opkoper

Geen bedenktijd bij verkoop aan een opkoper

Een opkoper of investeerder is een zakelijke koper. In tegenstelling tot verkoop aan een particulier, is er bij een zakelijke koper geen sprake van 3 dagen bedenktijd. Afspraak is afspraak en het tekenen van de overeenkomst betekent dan ook dat de verkoop meteen definitief is. Je weet dus super snel waar je aan toe bent. Die duidelijkheid is voor veel mensen waar de grootste winst zit.

 

Snel je geld ontvangen

Je krijgt ook al heel snel je geld, omdat een investeerder snel kan afnemen. Het notarieel transport kan al binnen een paar dagen of enkele weken plaatsvinden. Uiteraard afhankelijk van je eigen voorkeur.

 

Je huis verkopen en er in blijven wonen

Een ander groot voordeel is dat je afspraken kunt maken over allerlei verschillende zaken.

Verkopen, maar niet verhuizen

Wil je in het huis blijven wonen en het nog een aantal maanden huren? Dat kan geregeld worden.

 

Niet moeilijk doen met meubels

Wil je dat de opkoper het huis voor je leegmaakt? Dat kun je afspreken.

 

Geld ontvangen voordat de overdracht plaatsvindt

Wil je een voorschot op de eindafrekening? Ook dit is een van de mogelijkheden.

 

Je ziet, er zijn erg veel mogelijkheden als je te maken hebt met een investeerder. Zij hebben een groot netwerk en zijn vaak bereid om het voor jou als verkoper zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Welke opkoper is betrouwbaar

Let op: er zijn nogal wat sjacheraars actief op de woningmarkt. Je huis verkopen aan een opkoper doe je niet zomaar. Vaak is het een gevolg van een overlijden, een verhuizing van een ouder naar een verzorgingshuis of emigratie naar een ander land. Kortom: je hoofd staat ergens anders naar. Het laatste dat je dan wilt, is gedoe bij de verkoop van je huis.

 

Belangrijk om te weten…

… is dat opkopers niet gebonden zijn aan een bepaalde regio. Zij zijn in het hele land actief. Je kunt mij dus met een gerust hart vragen met welke opkoper ik samenwerk. Hij komt, net als ikzelf trouwens, in heel Nederland. Klik hier voor contact met mij.

 

Hoe werkt een opkoper

Het traject gaat als volgt:

  1. Vaak loopt het eerste contact via mij. Ik spreek samen met je door wat de situatie is en wat je wensen zijn.
  2. Na deze korte screening neem ik contact op met de opkoper. Hij beoordeelt of het voor hem interessant kan zijn.
  3. De opkoper neemt telefonisch contact me je op.
  4. Vervolgens wordt een afspraak ingepland en komt hij kennismaken.
  5. Tijdens die kennismaking kunnen jullie samen de wensen en mogelijkheden afstemmen en wordt er door de opkoper een koopsom genoemd.

 

Je kunt dus in een uurtje het huis definitief verkocht hebben!

 

Wat kost een opkoper

De opkoper komt gratis langs. Dat kost je dus helemaal niets.

 

Wat levert het de opkoper op?

Het doel van de investeerder is om het huis weer te verkopen en daarvoor meer te ontvangen dan waarvoor hij het huis gekocht heeft. Het risico of dat lukt, is voor zijn rekening. Bovendien neemt hij kosten voor zijn rekening voor bijvoorbeeld het verkoopklaar maken van het huis. Ook de kosten voor het inschakelen van een makelaar worden betaalt door de opkoper.

 

Vragen? Neem contact met me op

Zoals je hebt gelezen, is de verkoop aan een opkoper een gemakkelijke en veilige manier om je huis snel te verkopen. Als je het aan de juiste verkoopt in elk geval. Wees daarom zeker van je zaak en neem even contact met me op. Ook voor andere vragen over de verkoop van je huis kun je bij mij terecht. Je weet me inmiddels te vinden! En… vergeet ook niet om de andere blogs te lezen. Klik hier voor de blogs.

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067