Bouwkundige keuring aanvragen, hoe gaat dat in zijn werk

Een bouwkundige keuring aanvragen is een goed idee. Wat zeg ik, het is een uitstekend idee. Je kan daarmee een hoop gedoe voorkomen. Je weet wat de kosten aan onderhoud zijn in de nabije toekomst op iets langere termijn. En wie weet heb je een mooie onderhandelingspositie als er iets uit het rapport naar voren komt, waar de verkoper geen weet van had. Die bouwkundige keuring aanvragen is dan ook eigenlijk een onmisbaar onderdeel van het kopen van een woning.

 

Waar kun je een bouwkundige keuring aanvragen

Zo’n keuring kun je gewoon aanvragen door op deze link te klikken.

Je ziet dan een invulformulier waar je je gegevens achter kunt laten. De kosten zijn vooraf bekend, dus daar hoef je je verder niet druk over te maken. Je geeft onder andere aan om welk huis het gaat en natuurlijk laat je je contactgegevens achter.

Meestal is er binnen een aantal dagen al een afspraak in te plannen. Je hoeft dus nooit lang op je rapport te wachten. En dat is fijn, want hoe eerder je zekerheid hebt over hetgeen je gaat kopen, hoe prettiger het voor alle partijen is.

 

Waar kijkt een keurder naar?

De bouwkundige keurder kijkt echt naar alles als het gaat om je huis. Van de nok tot aan de kelder en alles ertussen in. Hij ziet dingen waar jij en ik het bestaan niet vanaf weten. Hij heeft ook meetapparatuur bij zich, zodat ook de zaken die niet zichtbaar zijn, waargenomen kunnen worden. Het is slim om mee te gaan op het moment dat de afspraak plaatsvindt. Zo hoor je nog eens wat over de bouwkundige staat van het huis. Bovendien kun je meteen vragen stellen als je die hebt. De meeste bouwkeurders zijn net zulke vakidioten zoals ik, dus die praten maar wat graag over hun vak 😉

 

Vragen over een bouwkundige keuring? Vraag het mij

Tot slot: als je nog een vraag hebt, schroom dan niet om even contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder. Kleine moeite met groot plezier!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067