De anderhalve meter samenleving & de woningmarkt

Je zou deze Corona pandemie kunnen zien als een moeilijke tijd. Er verandert nogal wat: Mensen zijn onzeker over het behoud van hun baan en over wat de toekomst hen financieel gaat brengen. We moeten bovendien anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven om zo het besmettingsgevaar te verkleinen.

 

Wat doet de Coronacrisis met de hypothekenmarkt?

We merken dat er veel hypotheken gesloten worden, zelfs meer dan normaalgesproken in deze tijd van het jaar. Er is een mogelijkheid dat de rentes gaan stijgen; daarom is het vastzetten van de hypotheekrente voor een langere periode een goede optie. Veel huiseigenaren zetten hun hypotheek daarom om. Ook wordt er besloten om niet te gaan verhuizen, maar om te gaan verbouwen. Dit wordt vervolgens in een hypotheek meegenomen als bouwdepot. Met de hypothekenmarkt gaat het dus wel goed.

 

Wat doet de coronacrisis met de woningmarkt?

Enerzijds zorgt deze crisis ervoor dat er juist nú transacties gesloten worden; ‘voordat het ‘mis’ gaat op de woningmarkt’, zo wordt er gedacht. Kopers willen nog profiteren van de lage rentestand en voor hetzelfde maandbedrag in een groter huis wonen. De verkopers profiteren nu nog van de hoge huizenprijzen.

Anderzijds zorgt het ervoor dat er pas op de plaats gemaakt wordt. Mensen willen niet bezichtigingen in verband met besmettingsgevaar. Ze zijn bovendien onzeker over wat de huizenprijzen gaat doen.

Gek genoeg verandert er gemiddeld op de woningmarkt genomen dus eigenlijk niet zo veel.

 

Conclusie

Huizen die verkoopklaar zijn en een instapklare uitstraling hebben, worden nog net zo snel verkocht als voorheen. Vooralsnog blijft het advies dan ook: ga als verkoper goed voorbereid de woningmarkt op, net zoals altijd!

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067