De media heeft ook aandacht voor woningen die langer te koop staan.

EditieNl heeft mij benaderd voor een item over woningen die maar moeizaam verkocht worden. Puntje bij paaltje ben ik niet voor de uitzending uitgekozen, maar mijn punt is duidelijk: ook in de media is aandacht voor woningen die lang te koop staan. Want zelfs al wordt het merendeel van de woningen supersnel verkocht, er is ook nog een groot deel dat langer dan gewenst te koop staan.

 

Wanneer staat je huis lang te koop?

Had je me twee jaar geleden gevraagd wat ‘lang te koop staan’ betekent, dan had ik je waarschijnlijk langer dan 6 maanden gezegd. Nu betekent ‘lang’, langer dan 6 weken. Ik merk het aan veel van mijn klanten: zij bellen me na een week of 3 op met de dringende vraag of ik ze kan helpen met de verkoop.

 

Hoe komt het dat woningen langer te koop staan?

En inderdaad, in veel gevallen kan ik ze diverse tips geven om de verkoop te bespoedigen. Woningen verkopen zichzelf, maar ze moeten wel goed gepresenteerd worden zodat de interesse van een potentiële koper gewekt wordt. En hier schort het nogal eens aan. Te veel foto’s, onduidelijke foto’s, een overdaad aan tekst, plattegronden die ontbreken. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van oorzaken voor een trage verkoop. En deze zijn gelukkig te verhelpen.

 

Oplossingen om de verkoop te verbeteren

De oplossing zit, zoals altijd, in het wegnemen van de oorzaak. Er zijn er altijd verbeterpunten die aangepakt kunnen worden. Zo is in elk geval mijn ervaring na die grote hoeveelheid klanten die ik heb mogen helpen.

 

BN/DeStem

Eerder ben ik al eens gevraagd om mijn visie te delen voor BN/De Stem. Het originele artikel vind je hier. Dit dateert van een aantal jaar geleden. Het toont aan dat het een onderwerp is dat altijd speelt. Oververhitte woningmarkt of niet. Voel je dus zeker niet alleen, maar doe er wel wat aan! Dan kun ook jij een verkochtbord in de tuin zetten.

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067