De opkoper: als je je huis snel wilt verkopen

In dit blog neem ik je mee langs diverse scenario’s die de afgelopen tijd bij vantekoopnaarverkocht de revue zijn gepasseerd. Ik geef je een beeld van de klanten die om verschillende redenen graag hun huis graag snel willen verkopen.

 

Nieuwbouwhuis kopen

Klant 1 uit Almere heeft een ander huis gekocht. Een nieuwbouwwoning om precies te zijn. De oplevering daarvan laat nog minimaal een jaar op zich wachten. Er zijn meerdere redenen waarom hij overweegt om zijn huis aan een opkoper te verkopen:

  • Hij heeft een overbrugging nodig voor het nieuw te kopen huis. Met verkoop aan een opkoper heeft hij een financiële buffer en daarmee zekerheid.
  • De woningmarkt is onzeker, gezien alle ontwikkelingen met betrekking tot corona en alle andere zaken die in de wereld spelen.
  • De rentetarieven stijgen; de vraag is of deze nog verder omhoog zullen gaan en welke gevolgen dit heeft voor de woningmarkt.
  • De klant heeft niet zo’n zin in al het gedoe wat een reguliere verkoop met zich meebrengt: huis opruimen, foto’s die gemaakt moeten worden, kijkers over de vloer en noem maar op. Tegen al die onrust in huis, zien hij en zijn vrouw met een druk gezin erg op.

 

Zeker als het nog een jaar duurt voordat je huis opgeleverd wordt (of als het in de bouw tegenzit kan het nog langer duren), is het moeilijk om het juiste moment te bepalen om te gaan verkopen. Wie weet ziet de woningmarkt er over een jaar wel heel anders uit. Eigenlijk is het nú een goede tijd om je huis te verkopen. Verkopen aan een opkoper betekent minder ontvangen dan een reguliere verkoopprijs. Daartegenover staat het gemak en de zekerheid. Dat is simpelweg ook wat waard. Deze klant heeft daarom besloten om in zee te gaan met onze opkoper en het zekere voor het onzekere te nemen. Door deze stap te zetten, kan hij zich het komende jaar in alle rust voorbereiden op het inrichten van zijn nieuwe woning en kijkt daar ontzettend naar uit.

 

Als je in het buitenland woont

Klant 2 uit Den Haag woont inmiddels al enkele jaren in het buitenland. Ze heeft daar een huis en wil zich daar permanent gaan vestigen. Het huis in Nederland is dus als het ware ‘over’. Het inschakelen van een makelaar en daarmee contact onderhouden en afspraken maken, is lastig als je zelf steeds in het buitenland bent. Het snel en goed verkopen van haar huis aan een opkoper is dan ook een makkelijke en prettige manier van zakendoen. Verkopen aan een opkoper is namelijk een zakelijke transactie. Er zijn geen voorwaarden, geen financiële bedingen, geen bedenktijd. Het is afspraak is afspraak en verkoop is verkoop. Klant 2 is daarmee snel geholpen, is uitermate tevreden en kan zich helemaal richten op haar leven in het buitenland.

 

Huis staat al lang te koop

Het huis van klant 3 uit Vlissingen stond al lang te koop. Eigenlijk snapten ze niet waarom het niet verkocht werd. Het huis van de buren was kleiner, minder netjes afgewerkt en was toch binnen een paar weken verkocht. Het viel ze dan ook tegen toen bleek dat hun huis na weken nog steeds niet was verkocht. Diverse pogingen om de verkoop te stimuleren door de vraagprijs te verlagen, hielpen niet. Ook het wisselen van de makelaar was geen succes. Na een behoorlijk aantal maanden waren ze het zat en zagen ze in dat steeds zakken met de vraagprijs ook geen oplossing bood. Daarom hebben ze contact met vantekoopnaarverkocht opgenomen en is de hulp van de opkoper ingeschakeld. Het traject verliep vlot en naar wens van alle partijen en nu kon het echtpaar op het gemakje hun intrek nemen in een appartement in het centrum van Vlissingen. “Er viel een last van onze schouders toen het huis verkocht was en het liep ook zo prettig allemaal”, is een van de berichten die ik naderhand van hen heb mogen ontvangen.

 

 

Verkopen aan een opkoper

Je leest het al: in welke situatie je ook zit, soms is een opkoper de beste oplossing. Omdat het zekerheid biedt, omdat het snel gaat, omdat je weet waar je aan toe bent qua tijdspad en qua financiën, omdat kopzorgen over je huis niet prettig zijn, omdat je je weer wilt focussen op dingen waar het in het leven echt om gaat: genieten!

 

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067