De vakantie is voorbij, nu gaat de verkoop vast beter. Of niet?

Is het slim om je huis in de vakantie te koop te zetten?

 

Hoe graag ik ook ‘ja’ zou willen zeggen (laten we de economie alsjeblieft ook in de zomervakantie door laten lopen), denk ik toch dat ’nee’ een beter antwoord is. Laat ik over 1 ding heel duidelijk zijn: het gaat hier om mijn persoonlijke mening, opgebouwd uit jarenlange ervaring. Ik weet dat er in elke periode een koper voor jouw huis is. Ik weet ook dat het verkopen van een huis een spannende gebeurtenis is. Het kan veel stress en slapeloze nachten opleveren. Daarom adviseer ik om de verkoop van je huis te starten als je de grootste kans maakt op een vlotte verkoop: als de meeste mensen thuis zijn.

Smoezen en excusen

Er is altijd wel een excuus waarom de verkoop minder snel gaat dan je hoopte: een land die in de ban is van sinterklaas, druk in de weer is met kerstbomen of een doelgroep die gaat skiën of carnaval gaat vieren. En wat denk je van de troosteloze bomen in de herfst met afgevallen bladeren.

Maar….

Je zou bijna denken dat er maar ideale momenten zijn om je huis te verkopen.

Het voorjaar en het najaar zijn de meest voor de hand liggende moment om je huis te koop aan te bieden. MAAR: er is altijd een koper, op welk moment dan ook. Als jij ervoor zorgt dat je de presentatie van je huis op orde hebt en dat alles goed op Funda staat, komt het goed. Twijfel je daarover of wil je het gewoon zeker weten (slim!), laat het me even weten, dan kijk ik met je mee.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067