Een blog over het verkoopklaar maken van je huis

De inrichting van je huis is heel belangrijk bij de verkoop ervan. En dat is dubbel, want iedereen heeft zijn eigen smaak en toch is iedereen tijdens een bezichtiging gevoelig voor wat ie ziet in het huis. In dit blog daarom tips over hoe je de inrichting rustig kunt houden en toch je eigen stijl niet verliest.

 

Wat is het doel van het verkoopklaar maken van je huis

Als je je huis te koop hebt gezet, betekent dat dat je klaar bent voor de volgende stap. Je wilt gaan verhuizen. Misschien heb je zelfs al een ander huis gekocht of wellicht ben je nog hard op zoek naar je droomwoning. In welke fase je ook zit: jij hebt besloten om je huis te gaan verkopen. Het verkoopklaar maken is dan de allereerste stap. Zo zorg je ervoor dat je woning de meeste kans maakt om snel en tegen een goede verkoopprijs verkocht te worden.

 

Wat houdt verkoopklaar maken van je huis in?

Je huis voorbereiden op de verkoop, betekent onder andere:

  • Je huis opruimen: dit houdt in dat je alle overbodige spullen die rond liggen te slingeren, opruimt. Je wilt niet dat een kijker struikelt tijdens een bezichtiging, toch?
  • Klusjes doen: zorg dat je al het reguliere onderhoud zoals schilderwerk gedaan hebt. Het moet er toch eens in de zoveel tijd van komen, dus waarom niet nu? Het huis verkoopt echt sneller en beter als het er netjes verzorgd uitziet.
  • Inrichten: kies voor een rustige inrichting. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl en smaak, maar het gaat er bij het huis verkopen om dat je de ruimte laat zien. En niet wie erin woont. Hou het daarom neutraal. Dat kan eenvoudig door te kiezen voor een kleurstelling in aarde- en zandtinten die terugkomt op verschillende plekken in het huis. Ook manden en bakjes werken goed om de rust in huis te bewaren.

 

Wat hoef je niet te doen als je je huis gaat verkopen

Ik kom vaak een rode keuken tegen tijdens mijn werk. Meestal krijg ik daar geen enthousiaste reacties op. Of wat denk je van een fel gekleurde oranje muur. Soms is het beter om ervoor te zorgen dat de kleur wit de boventoon voert. Maar het kan ook zomaar zijn dat die rode keuken in jouw inrichting juist fantastisch staat. En dat die fel gekleurde muur voor een speels effect zorgt. Alles wit maken, ook de keukenkastjes, is over het algemeen een veel gehoord advies. Wat mij betreft mag de kleur lekker blijven, mits de rest rustig oogt. Dus weg met tierlantijnen, apparatuur en andere min of meer overbodige snuisterijen. Hou de rust in huis en een kijker ziet jouw huis, de mogelijkheden en de ruimte. En dat is waar de vonk over gaat slaan.

 

Hulp nodig bij je huis verkopen

Nogmaals: elk huis heeft zo zijn eigen aanpak omdat iedere woning een andere inrichting heeft. Samen kijk ik wat er bij jouw huis nodig is om het zo goed mogelijk te presenteren. Met zo weinig mogelijk inspanning šŸ˜‰. Want laten we wel wezen, je hebt wel meer te doen als je je huis gaat verkopen. Documenten zoeken, teksten schrijven en noem zo maar op. Veel succes!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067