Help, ik heb een onverkoopbaar huis.

  • De Open Huizen Dag is geweest en nog is mijn huis niet verkocht.
  • Er zijn een paar kijkers geweest, maar die hadden allemaal verschillende redenen om het niet te kopen.
  • Een kijker wilde zelfs een vaste trap naar zolder, terwijl duidelijk in de tekst staat dat die er niet is.
  • Om hopeloos van te worden.

 

Herkenbaar? Je bent niet de enige bij wie de verkoop anders loopt dan verwacht. -Klik meteen door naar de diensten, vanaf 75 euro vergroot je al de kans om je huis te verkopen.

 

Onverkoopbare woningen bestaan niet

Een huis is naar mijn bescheiden mening nooit onverkoopbaar. Op elk potje past een dekseltje en voor elk huis is een verkoper. Dat jouw koper jouw huis nog niet heeft gevonden, wil niet zeggen dat die er niet is. Je huis verkopen is een doorlopend proces, je moet er actief mee bezig blijven.

 

Enkele tips om je huis te verkopen

 

Zorg ervoor dat de presentatie op orde is.

Hoe je dat doet? Kijk naar de presentatie van andere huizen: welke tabbladen hebben zij gekozen, wat spreekt jou aan in hun presentatie, hoe lang is hun tekst, is er een brochure te downloaden, is de makelaar makkelijk te bereiken, zijn er plattegronden.

 

Zijn jouw USP’s duidelijk? Weet een koper waarom hij juist bij jou moet zijn? Wat is er zo leuk aan jouw huis. En vergeet ook niet om te vertellen over de omgeving.

 

Zorg voor overzicht. Mensen zijn lui, behalve jij natuurlijk 😉 Maak het de ander gemakkelijk en zorg voor een overzichtelijke indeling zodat ze snappen wat je over wilt brengen. Dat geldt niet alleen voor de foto’s, maar ook voor de tekst. Maak kopjes, maak de tekst vet, gebruik hoofdletters en laat de tekst inspringen. Vertel over de omgeving, over het onderhoud, over de duurzaamheid, over de indeling.

 

Hou een terugkoppeling met de makelaar Als je zeker weet dat alles goed op internet staat, is het ook goed om te controleren of de opvolging bij de makelaar goed is. Belt hij mensen terug, kan hij op korte termijn afspraken maken. En hoe doet hij eigenlijk een bezichtiging?

 

Denk je ook regelmatig aan het plaatsen op social media?   Naast deze tips, zijn er nog heel veel andere mogelijkheden te bedenken om jouw huis onder de aandacht te brengen bij de koper. Wil je weten welke? Neem dan contact met me op, ik ga graag met je in gesprek.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067