Help, mijn huis staat lang te koop

Het is een veelgehoorde kreet deze dagen. Waar we vijf jaar geleden nog uitgingen van een verkoopperiode van enkele maanden, is dat het afgelopen jaar van enkele dagen naar enkele weken gegaan. Je ziet het al: de woningmarkt is nooit hetzelfde.

 

Snel je huis verkopen betekent ook snel kopen              

Johan Cruijff verwoordde het mooi: elk nadeel heb zijn voordeel. Zo is het ook met het verkopen van je woning. Het is ontzettend balen als de verkoop niet gaat zoals je had verwacht. De slapeloze nachten en het zenuwachtig afwachten van een telefoontje na een bezichtiging, gaat menigeen niet in de koude kleren zitten.

 

Aan de andere kant betekent dat vaak ook dat de verkoper van jouw nieuw te kopen woning in hetzelfde schuitje zit. Waar je in een oververhitte markt super snel moet beslissen en (te) veel voor een woning moet betalen, heb je nu meer tijd om op zoek te gaan naar je droomwoning.  Aan de ene kant krijg je minder voor je huis, maar aan de andere kant betaal je ook minder. Is alles gelukkig toch weer in balans.

 

Je huis verkopen in een onzekere markt

Desalniettemin houden we van zekerheid. We willen weten waar we aan toe zijn zodat we een volgende stap kunnen zetten. Het is dan ook extra van belang om je huis tiptop te presenteren op internet. Besteed daarom net even wat meer aandacht aan de voorbereiding zoals het opruimen van je huis, het stylen van de kamers, het doen van kleine klusjes. Daarnaast moet je alle mogelijkheden op Funda inzetten, de tekst niet te langdradig maken, niet al te veel foto’s plaatsen, de video kort en bondig houden en ga zo maar door. Er is nogal wat waar je op kunt letten. Helaas zie ik dat het daar nogal eens mis gaat. Het plaatsen van een woning op internet is standaard werk geworden, productiewerk zo je wilt. Er is weinig aandacht voor de unieke elementen in een woning. Net zo goed als er weinig aandacht is voor de mindere punten van een huis. Het wegnemen van mogelijke bezwaren hoort ook bij een goede presentatie! Heb je op die manier wel eens naar een tekst gekeken?

 

Huis staat lang te koop, maar niet voor lang meer

Als je zo’n huis hebt, waar in de afgelopen 6 weken ‘maar’ 2 kijkers zijn geweest.

Stel dat je zo’n eigenaar bent die het allemaal maar lang vindt duren.

Of iemand die graag van de dubbele lasten af zou willen.

Neem dan eens contact met mij op, dan kijken we samen naar de verbeterpunten.

De keuze is aan jou: verlaag je de vraagprijs om het gevoel te hebben dat je iets doet om de verkoop te bespoedigen? Of investeer je in een Second Opinion zodat je zeker weet dat je echt alles aan de verkoop gedaan hebt?

 

Lees alle blogs

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067