Help, mijn huis wordt niet verkocht, de verkoop lukt niet: 3 tips

Als je huis niet verkocht wordt, kun je daar erg zenuwachtig van worden. Dubbele lasten, slapeloze nachten en echtelijke ruzies liggen op de loer. Het is dus noodzaak om er alles aan te doen om je huis snel te verkopen. En zakken met de vraagprijs is zeker niet de enige mogelijkheid. Lees met me mee:

 

Check de presentatie op internet eens nauwkeurig

*Vaak zie je dat de woning op Funda niet goed gepresenteerd staat.

De teksten zijn onsamenhangend, er zitten veel herhalingen in en ze roepen vragen op. In het verbeteren van de tekst is dan ook al veel winst te behalen. In een tekst kun je namelijk onduidelijkheden wegnemen en enthousiasme en nieuwsgierigheid opwekken.

*Daarnaast zie ik regelmatig dat er zaken ontbreken in de lijst met kenmerken. Dat is een gemiste kans, want het huis komt dan niet naar voren in de lijst als er wordt gezocht op een bepaald kenmerk.

*Naast deze twee voorbeelden zijn er nog veel meer dingen te benoemen die tijdens het presenteren van de woning op internet niet goed uitpakken. Het is mijn taak om je daarbij te helpen. Vele gingen je al voor.

 

Bereik je doelgroep en doe iets onverwacht

*Mijn advies is om nooit een doelgroep uit te sluiten, je weet per slot van rekening nooit wie jouw koper wordt. Wel kun je een bepaalde doelgroep extra aanspreken. Een woning met een vraagprijs van boven een miljoen kun je prima extra onder de aandacht brengen bij een golfclub. Bij een school kun je een woning promoten die perfect geschikt is voor een gezin. Via een flyer of een nieuwsbrief wordt het bereik groter.

* In de tekst van Funda kun je ook triggers plaatsen. Bijvoorbeeld als je je hebt voorgenomen om de prijs te verlagen.

 

Het verlagen van de vraagprijs

En dan hebben we het tot slot toch nog maar even over het verlagen van de vraagprijs van je huis. Wanneer is dit juist een uitermate goed idee?

*Als je al maandenlang met dubbele lasten zit.

*Als je zelf ook weet dat het huis eigenlijk veel te hoog is geprijsd.

*Als je er op zeer korte termijn psychisch mesjokke van dreigt te worden.

In alle andere gevallen kan ik je prima helpen. Want er is altijd een koper en die vinden we samen!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067