Het verbeteren van de verkoop van je huis, hoe doe je dat?

Op het moment dat de verkoop van je huis niet naar je zin gaat, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Globaal genomen kunnen er 3 redenen zijn:

  1. Er zijn geen kijkers op internet.
  2. Er zijn wel kijkers op internet, maar ze komen niet bezichtigen.
  3. De kijker wordt geen koper.

Elke reden heeft een andere oorsprong en vraagt een om een andere benadering om tot een oplossing te komen. We bespreken ze hieronder.

 

Er zijn geen kijkers op internet

Als het goed is, ontvang je statistieken die weergeven hoe vaak er op je huis geklikt wordt. Als je huis weinig bekeken wordt, zou je kunnen concluderen dat de hoofdfoto er niet aantrekkelijk genoeg uitziet om op door te klikken. In elk geval maakt het niet nieuwsgierig genoeg. Het is bewezen dat foto’s met een blauwe lucht en groen gras, beter bekeken worden. Probeer daar je voordeel mee te doen. Ook het wisselen van hoofdfoto’s kan resultaat geven. Net als een foto van de binnenzijde of een foto van de tuin. Gewoon, even iets wat opvalt en anders is dan andere foto’s. Probeer het eens een tijdje uit en kijk wat de statistieken doen.

 

Er zijn wel kijkers op internet, maar ze komen niet bezichtigen.

Als je wel kijkers op Funda of Huislijn hebt, maar ze maken geen afspraak om te komen bezichtigen, dan is de kans groot dat je te veel laat zien op de websites. Mensen hebben dan al een beeld in hun hoofd van hoe het er uitziet en hebben op basis daarvan besloten of het ze wel of niet aanspreekt. De kunst is om de balans te vinden in de hoeveelheid informatie die je geeft. Je hoeft niet alle foto’s, video’s en 360 graden foto’s te plaatsen. Laat genoeg zien om mensen een idee te geven van je huis, maar hou ze ook nieuwsgierig zodat ze benieuwd zijn naar hoe je huis in het echt is.

 

De kijker wordt geen koper.

Als er wel mensen komen kijken, maar ze vervolgens niet overgaan tot het doen van een bod, is het van belang om te informeren naar de reden daarvan. Wat weerhoudt de kijker van het kopen van jouw huis? Zie het als een leermoment en probeer de bezwaren weg te nemen zodat een volgende kijker wel jouw koper wordt. Check ook of je makelaar adequaat reageert en een goede rondleiding geeft. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te controleren.

 

Samen kom je verder

Je hebt in dit blog veel informatie gekregen over hoe je je verkoop verbeteren. Ik kan me voorstellen dat je nog niet helemaal duidelijk hebt hoe je deze tips kunt toepassen. Daar help ik je graag bij. Elk huis heeft eigen kenmerken en vraagt een andere benadering. Belangrijk is om te weten dat 95% van mijn klanten een makelaar heeft. Ik geef een Second Opinion en neem niet de werkzaamheden van de makelaar over. Van mijn opdrachtgevers hoor ik vaak terug dat de makelaar ook blij is met de tips die ik geef… die past ze vervolgens weer toe bij andere huizen ?

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067