Hoe goed (of slecht) is uw garagedeur geïsoleerd?

Een kanteldeur is een van de meest voorkomende garagedeuren in Nederland. Echter isoleert deze nauwelijks tot niet. Het is daarom vaak de nummer één veroorzaker van kou en tocht in de garage. Hoe dat kan? We laten het u graag zien!

Metalen garagedeur, geleider van kou

Om te controleren hoeveel kou er via een kanteldeur uw garage binnen kan komen is er een test uitgevoerd met een warmtecamera. Op het moment dat de foto genomen werd was het buiten 6 graden Celsius. De binnenzijde van de kanteldeur is 6,6 graden Celsius, bijna exact dezelfde temperatuur als buiten. De blauwgroene beelden laten dit duidelijk zien. De kanteldeur isoleert dus vrijwel niet en vormt overduidelijk een koudebrug van buiten naar binnen.

vantekoopnaarverkocht garagedeur e1661787697164

Het verschil met een goed geïsoleerde garagedeur

Om het verschil in isolatie aan te tonen is er ook een foto gemaakt van exact dezelfde garage na plaatsing van een goed geïsoleerde garagedeur van Different Doors. Met dezelfde omstandigheden is hier ook een thermische foto van gemaakt. Bij een buitentemperatuur van 4 graden Celsius geeft de binnenzijde hier maar liefst 14,1 graden Celsius aan. Dit betekent dat de kou buiten wordt gehouden, en de warmte binnen blijft.

van te koop naar verkocht garagedeur

Wat maakt een garagedeur goed geïsoleerd?

U bepaalt gemakkelijk of een garagedeur goed geïsoleerd is door de volgende aspecten na te lopen: de isolatiewaarde, het kozijn en de montage hiervan. De isolatiewaarde (U-waarde) vertelt u iets over de warmte die er tussen de binnen- en buitenzijde van het deurpaneel verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat, des te beter de garagedeur isoleert. Naast isolerende deurpanelen is ook een isolerend kozijn van belang. Het is aan te raden om voor een thermisch onderbroken kozijn te kiezen. Wanneer u perfect isolerende deurpanelen en een thermisch onderbroken kozijn heeft kan de garagedeur isolatie alsnog te wensen overlaten. Dit door gebrekkige montage en afwerking. Kies daarom voor een professionele partij die de garagedeur op een vakkundige wijze voor u plaatst.

Meer weten?

Het vervangen van uw oude garagedeur is dus een gemakkelijke manier en goede eerste stap in de richting van een geïsoleerde garage. Hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte garagedeur voor uw woning? Different Doors is expert op het gebied van garagedeuren en vertelt u graag alles over de isolerende werking hiervan.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067