Hoe kun je de verkoop van de woning verbeteren

Neem jij het heft in eigen handen als het niet gaat zoals je wilt? Hoe ga jij de verkoop van de woning verbeteren? Wacht je tot het moment dat het vanzelf weer beter gaat? En gebeurt dat dan eigenlijk wel?

“Zoals je bent in 1 ding, zo ben je in alles”, heb ik wel eens horen zeggen. En ik denk dat het klopt. Wat betekent jouw karakter voor de verkoop van jouw huis?

Deze keer een beetje vreemd blog over het verbeteren van de verkoop van een huis en hoe je jezelf dan soms als mens moet overwinnen.

 

Je huis verkopen begint bij de makelaar

Veel mensen vertrouwen bij de verkoop van een huis op de expertise van de makelaar. Terecht natuurlijk. En gelukkig heeft de makelaar ook veel kwaliteiten in huis. Over de examens en verplichte cursussen die keer op keer gevolgd moeten worden, heb ik eerder al iets verteld. Met die vakkennis zit het dan ook wel goed. Er is echter meer nodig om een huis succesvol te verkopen. Onderhandelingsvaardigheden en mensenkennis bijvoorbeeld. En, een hele belangrijke, creatieve oplossingen kunnen verzinnen voor de momenten dat de verkoop niet naar de zin gaat. En daar, beste lezer, zie ik het nog wel eens mis gaan. En dat is ook best logisch, want als je iets al jarenlang op een bepaalde manier doet, dan is het lastig om een andere manier te verzinnen. Terwijl juist dat ‘buiten de box’ denken helpt om een koper te vinden.

 

Jouw rol in de verkoop van je huis

Wat is jouw rol bij de verkoop? Is je vertrouwen dusdanig groot dat je achterover leunt en verwacht dat de koper komt? Of ben je uit het veld geslagen als je huis niet binnen een paar weken is verkocht? Misschien neem je juist controle en zorg je ervoor dat alles en iedereen op scherp staat om die koper te vinden. Hoe je ook reageert, het is leuk om je reactie eens te vergelijken met je reactie in welke andere situatie dan ook. Hoe reageer je in het dagelijks leven en zie je overeenkomsten?

 

Verkoop van de woning verbeteren, wat kun je doen?

Als je andere resultaten wilt, zul je iets anders moeten doen. Vantekoopnaarverkocht inschakelen bijvoorbeeld. Ik ben erin getraind om te buiten de gangbare paden te denken en de wijzigingen door te voeren die nodig zijn om de woning te verkopen. Veel klanten verwachten dat het hele huis opnieuw gestyld moet worden, met een nieuwe dure fotoreportage tot gevolg. Dat maakt het een prijzig grapje. Mijn ervaring is juist dat met erg weinig middelen grote veranderingen teweeg kunnen worden gebracht. Daar is geen styling of nieuwe fotoreportage voor nodig. En nee, ook geen artist impression over hoe het zou kunnen zijn. Het zit ‘m in de o zo belangrijke details.

 

Dus ….

Als jij je huis wilt verkopen, en je wilt er echt voor gaan, dan stel ik voor dat je contact opneemt. Dan leg ik je uit hoe we ervoor zorgen dat er een verkochtbord in je tuin komt te staan!

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067