Hoe lang duurt de verkoop van je huis?

Veel van mijn klanten worstelen met de vraag:

  1. Gaan we eerst ons eigen huis verkopen en dan pas op zoek naar een ander huis?
  2. Gaan we eerst een ander huis kopen en dan pas het eigen huis verkopen?

 

In dit blog deel ik je graag mijn kijk hierop.

 

Onzekere tijden

Hoe je het ook wendt of keert, er blijft een onzekere factor. En die kan voor behoorlijk wat slapeloze nachten zorgen.

De factoren kun je splitsen in 2 onderdelen:

  • Financiële onzekerheid
  • Onzekerheid over de nieuwe huisvesting

 

Financieel is de meest zekere keuze om eerst je eigen huis te verkopen. Vervolgens kun je gaan zoeken naar een andere woning. Je weet dan in elk geval zeker dat je niet met dubbele lasten komt te zitten. Het onzekere aspect is natuurlijk of je op tijd een ander leuk huis kunt vinden. Maar als je het andersom doet, weet je zeker dat je naar een leuke nieuwe stek gaat verhuizen. Je hebt per slot van rekening al een nieuw huis gekocht. De onzekerheid zit ‘m er dan in dat je je eigen huis nog moet gaan verkopen. Het risico op een veel lagere verkoopprijs of dubbele lasten is dus aanwezig.

 

Advies over wanneer je je huis kunt verkopen.

Nu hoop je natuurlijk op een oplossing, op een fatsoenlijk antwoord op zijn minst. Helaas ik kan je niet adviseren wat voor jou persoonlijk het beste is. Als de woningmarkt goed is, zijn beide opties prima. Woningen worden dan per slot van rekening over het algemeen snel ge- en verkocht. Als de woningmarkt in een crisis zit, is het absoluut beter om eerst je eigen huis te verkopen.

 

Hoe zit dat dan met je huis verkopen in Corona-tijd

De corona tijd is een onstabiele tijd. Mensen maken zich zorgen om hun baan en om de financiële situatie in de toekomst. We merken dat woningen daardoor minder snel verkocht worden. Echter! Minder snel, betekent nog steeds heel snel. We lijken af en toe wel eens te vergeten dat het een aantal jaar geleden heel normaal was als woningen 3 of 4 maanden te koop staan. Nu wordt 3 of 4 weken al als heel erg lang ervaren.

 

Wat kun je zelf doen om de verkoop te verbeteren.

De makelaar wordt erop aangesproken; hij wordt betaald om je huis te verkopen. Maar je kunt zelf ook het een en ander doen om de verkoop te stimuleren. Neem het heft in eigen handen, dan voel je je een stuk zekerder. Deze blogs helpen je erbij. Ook de gratis verkooptips geven veel tips voor een goede verkoop en goede verkoopprijs. Maar wil je het echt goed doen, vraag dan bij mij een second opinion aan. Dat kost je bijna niets en gaat je helpen met de verkoop en met het realiseren van een goede verkoopprijs en…. met een goede nachtrust ?  Klik op de link: https://vantekoopnaarverkocht.nl/huisverkopen/

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067