Hoeveel geld wil jij verdienen?

Geld uitgeven, geld verdienen. Het hoort bij het leven. Wat is veel, wat is weinig. Voor iedereen gelden andere maatstaven. Leuk om daar eens over na te denken.

Heb je in de gaten dat je met het verkopen van je huis geld kunt verdienen?

Meestal werkt het zo: Je kiest zorgvuldig een vraagprijs. Als je het handig aanpakt, kies je ook zorgvuldig je bodemprijs. En dan ga je onderhandelen. Beetje meer, beetje minder. Het blijft een gevoel.

 

Voorbereiden verkoop woning

Maar voordat je zover bent, heb je al heel wat stappen gezet. Je huis opgeruimd totdat je er bijna gek van werd. Alle documenten bij elkaar gezocht, waar je al jaren niet in hebt gekeken. Formulieren ingevuld waarvan je het bestaan niet eens wist. De verkooptekst nagekeken, de fotoshoot in goede banen geleid en vervolgens gewacht op de eerste kijkers. Best zenuwslopend al met al.

 

Met een beetje geluk heb je na de eerste ronde bezichtigingen al meerdere biedingen liggen. Zo ging het tenminste een poosje geleden nog. Nu liggen de zaken anders. Mensen zijn afwachtender, willen eerst weten wat de rente gaat doen en hebben ook nog een eigen huis die ze moeten gaan verkopen. Maar ook daarvoor is de markt onzeker. Gek eigenlijk he. Zo zeker als we ons een paar maanden geleden nog voelden, zo onzeker is het in de huidige tijd. Wees gerust, ook dit gaat weer voorbij. Het is een ritme die om de zoveel jaar opduikt. In de tussentijd worden er gewoon huizen gekocht en verkocht. Iedereen houdt van een huis, een thuis en iedereen wil wonen. Daar verandert niets aan. Wat misschien wel verandert, is de manier waarop jij je huis presenteert. Waren we voorheen misschien een beetje slordig geworden omdat het huis zichzelf verkocht. Nu moet je beter je best doen en weer ouderwets aandacht schenken aan de verkoop. De punten op de i zetten dus.

 

Hoe verbeter je de verkoop van je huis

In de grote lijnen doe je voor alle woningen hetzelfde. Het is geen hogere wiskunde, zeg maar. Die vragenlijsten die voorafgaand aan de verkoop moeten worden ingevuld, zijn voor iedereen hetzelfde. Ook het maken van foto’s is voor iedereen gelijk. Wat anders is, is wat je er vervolgens mee doet. Worden alle foto’s klakkeloos op internet geplaatst of kies je zorgvuldig de volgorde uit. Hou je rekening met een enkel sfeerbeeld of is jouw makelaar er groot fan van en lijkt de presentatie wel een vt wonen magazine. Zijn er verschillende tabbladen aan de internetplaatsing toegevoegd zoals plattegronden en een video? En hoe zien die er dan uit. Er zit echt ontzettend veel verschil in de mogelijkheden als het gaat om zaken die zo gewoon lijken. Die punten op de i gaan het verschil maken en gaan jouw geld opleveren. Zoals in de titel van dit artikel staat. Want hoe beter jij de presentatie op orde hebt, hoe meer kijkers er zullen komen en hoe beter er geboden wordt. Durf jij het aan om er vol voor te gaan en mij daarvoor in te schakelen? Ik verkoop niet, ik help wel met de perfecte presentatie.

 

Als je huis niet wordt verkocht

Ook als je huis al te koop staat en de verkoop loop niet zoals je zou willen, kijk ik graag met je mee. Het is nooit te laat voor een tweede indruk ?

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067