Huis niet verkocht na Open Huizendag

Als je dit leest, had je waarschijnlijk gehoopt dat de Open Huizendag net wat meer bezoekers zou trekken naar jouw huis en is je huis niet verkocht. De Open Huizendag is een mooie gelegenheid om extra aandacht te genereren voor de verkoop van je woning. Een garantie dat het resultaat oplevert, is er helaas niet. In dit blog kun je lezen wat je kunt doen als de animo voor jouw huis is tegengevallen.

Geen kijkers op de Open Huizendag

De Open Huizendag is een mooie gelegenheid om je deuren wagenwijd open te zetten. Helaas komt het meer dan eens voor dat huiseigenaren de hele dag aan het wachten zijn en er toch geen kijker komt. Dat is natuurlijk een ontzettende domper. Mijn eerste tip is: geef niet op. Dat er nu geen kijker is gekomen, betekent niet dat je noodsprongen moet gaan maken om de verkoop te verbeteren. Er zijn andere manieren mogelijk.

Waarom is je huis niet verkocht?

Het is belangrijk om te analyseren waarom er geen kijkers zijn geweest.
1) Is de aanmelding van jouw woning voor deze dag te laat geweest? Een week of 3 voor de Open Huizendag (OHD) is het juiste tijdstip om op internet te laten zien dat je huis meedoet.
2) Was het duidelijk voor een geïnteresseerde dat je meedeed aan de OHD? Was het kenbaar gemaakt op social media, stond het op de huizensites, is het in de tekst herhaald?

Als je zeker weet dat er rondom de aanmelding niets mis is gegaan, is het van belang om te beoordelen of het in de straat zichtbaar was dat je meedeed. Stond er een verkochtbord in de tuin? Je zult niet de eerste zijn bij wie een kijker het huis niet heeft kunnen vinden. En deed de deurbel het wel?

De verkoop van je huis verbeteren

Als je ervan overtuigd bent dat de vragen die eerder in dit blog gesteld zijn, positief beantwoord kunnen worden, dan kun je je nu gaan richten op de toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat je huis beter gepresenteerd wordt en er zodoende meer kopers komen?

Je kunt de tips aanschaffen die op deze website te koop zijn. Hiermee maak je een goede start voor het verbeteren van de presentatie. Realiseer je echter vervolgens ook dat elk huis uniek is en elk huis dus een op een andere manier gepresenteerd moet worden.

Kom je er niet aan uit? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Huis niet verkocht? Start hier met tips die wel werken.

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067