Je huis verkopen aan een opkoper, je huis zelf verkopen of met behulp van een makelaar?

Laten we eerlijk zijn, je huis verkopen is best veel gedoe. Bovendien is het iets dat je niet heel vaak doet. Je mag dan ook gerust even de tijd nemen om te beslissen op welke manier je je huis verkopen wilt. In dit artikel nemen we de opties met je door.

 

Je huis verkopen aan een opkoper

Deze variant kun je prima kiezen als je snel duidelijkheid wilt. Een paar voorbeelden:

  • Ouders zijn overleden en erfgenamen willen alles graag vlot en netjes afhandelen.
  • Ouderen willen blijven wonen in het huis, maar willen graag het geld dat in de stenen zit kunnen gebruiken om van te leven. Het huis kan in dat geval al verkocht worden aan een opkoper/investeerder, met de afspraak van recht van gebruik van het huis.
  • In geval van emigreren is het verkopen aan een opkoper een gemakkelijke oplossing.
  • Elke andere situatie waarbij je op een makkelijke manier en zonder gedoe je huis wilt verkopen.

Let op: je kunt uitgaan van een waarde van ongeveer 80% van een reële marktwaarde.

Via deze knop kun je vrijblijvend informatie aanvragen. Vergeet niet om het adres te noemen waar het om gaat.

Je huis zelf verkopen, zonder makelaar

Er zijn online diverse manieren te vinden waarop je je huis zonder makelaar kunt verkopen, dat scheelt je behoorlijk wat geld. Het betekent echter wel dat je er een beetje verstand van moet hebben. Klik hier voor de beste verkooptips. Vaak doe je zelf het voorwerk, zoals het aanleveren van de foto’s en de tekst. Vervolgens voer je zelf de bezichtigingen uit. Het lijkt eenvoudig, maar er zijn behoorlijk wat psychologische aspecten die spelen bij zowel een verkoper als bij een koper. Denk er daarom twee keer over na, voordat je de stap zet om je huis zonder makelaar te verkopen.

 

Je huis verkopen met een makelaar

Een paar stappen zijn hetzelfde, of je nu zelf je huis verkoopt of dat bij een makelaar doet. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van al het papierwerk, zoals de vragenlijsten. Ook het verkoopklaar maken van het huis draagt bij aan de verkoop en moet je vooral niet overslaan. Spreek met de makelaar goed af wat hij wel en niet doet en kijk ook naar andere woningen op websites zoals Huislijn of Funda om te zien hoe zij de presentie gedaan hebben. Je krijgt dan voor jezelf een goed beeld van de mogelijkheden, zoals een videopresentatie en 360 graden fotografie.

 

Wat past bij jou

Je kunt zelf het best inschatten welke van deze drie mogelijkheden het best bij jou past. Informatie opvragen bij een opkoper kan gemakkelijk en gratis via deze knop. Samen met hem kun je inventariseren wat jouw wensen zijn en kun je nadere afspraken over de prijs maken.

 

Als je je huis zelf gaat verkopen, helpen deze tips als een tierelier. Zo ga je zelfverzekerd het verkooptraject in.

 

En als je kiest voor een makelaar, nodig er dan een stuk of 3 uit. Kijk met wie je een klik hebt en nogmaals, check ook even Funda voor vergelijkingsmateriaal.

 

Wat je ook kiest, veel succes!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067