Huis verkopen aan opkoper

Met regelmaat heb ik contact met onze opkoper over de diverse woningen die hij heeft bezocht en de klanten die hij heeft geholpen. De meest mooie verhalen verteld hij dan. Graag neem ik je mee in een paar voorbeelden.

Huis verkopen aan opkoper; de verhalen

Wat denk je bijvoorbeeld van het echtpaar Mien en Jan die op hun 80e gewoon in hun huis kunnen blijven wonen en elk jaar een flink bedrag gestort krijgen van de opkoper zodat ze geld hebben om nu lekker te leven. Deze mensen zijn reuze blij dat ze op hun vertrouwde adres kunnen blijven wonen. Geen eindtijd, geen gedoe. De koopsom is afgesproken en wordt elk jaar uitbetaald. Zij kunnen dus op hun gemakje genieten van hun oude dag en hoeven zich geen zorgen te maken over geld dat in stenen blijft zitten.

 

Voordelen van verkopen aan opkoper

Een ander verhaal is een jonge knul die zo’n 60.000 euro schuld heeft. Hij moet die schuld afbetalen, maar heeft geen reserves. Zijn spaarrekening is leeg. Doordat hij zijn huis heeft verkocht aan de opkoper, kan hij zijn schuld inlossen en toch nog in zijn huis blijven wonen. Er is een periode van 10 jaar afgesproken. Dat geeft deze jongen dus ruimschoots de kans om zijn leven weer op orde te krijgen en een nieuw onderkomen te zoeken.

 

Huis verkopen aan opkoper; 3e voorbeeld

Nog een ander voorbeeld gaat over een meneer zonder kinderen. Hij wil niemand tot last zijn als hij overlijdt en heeft daarom besloten om alvast het huis te verkopen aan de opkoper. Op deze manier kan hij zijn geld gebruiken en wat er overblijft gaat te zijner tijd naar een goed doel.

 

Zo zie je maar. Dit zijn gewoon wat voorbeelden waarbij het heel zinvol is om je huis te verkopen aan een opkoper. Ook als je gaat emigreren, geen gedoe wilt met makelaars of om welke andere reden dan ook…. Praten met een opkoper (of investeerder als je die naam liever hebt), is altijd een goed idee.

 

En verder…?

Andere voordelen van zakendoen met een opkoper

Omdat een opkoper vanuit zakelijk perspectief de koopovereenkomst aangaat, heeft hij geen opzegtermijn. Deal is deal. Je weet dus meteen waar je aan toe bent.

Alles is bespreekbaar. Wil je blijven wonen? Dat kan. Wil je een bepaalde financiële constructie? Dat kan. We hebben hier te maken met iemand die met je meedenkt en het beste voor alle partijen wil.

 

Welke prijs verkopen aan opkoper?

Aan welk bedrag moet je denken? Hou rekening met zo’n 80% van de marktwaarde. Let wel: dit is dus geen 80% van de vraagprijs. Dit is ook geen 80% van wat jij zelf vind dat het waard is. Een marktwaarde is wat het huis op zou moeten brengen in de huidige markt, zonder alle emotionele waardes die er door een makelaar of verkoper aan toegekend worden. Nieuwsgierig wat dat voor jouw huis betekent? Klik hier voor een vrijblijvende aanvraag. Zet je adres erbij en de reden waarom je denkt aan het verkopen van je huis aan een opkoper. Je wordt dan benaderd en je hebt snel genoeg door of het wat voor je is. Nee heb je, ja kun je krijgen, Nietwaar?

 

Ook als je andere vragen hebt, mag je me natuurlijk altijd benaderen. Je weet me te vinden via deze knop.

 

Tot snel!

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067