Huis verkopen zenuwslopend en funest voor je humeur?

Je huis verkopen is een spannende gebeurtenis. En wat denk je van het kopen van een woning. De financiële rompslomp die daarbij komt kijken, is ook niet niks. Daarom in dit blog enkele tips om het verkooptraject rustig door te komen.

 

Verkooptip 1: begin op tijd met je huis verkopen

Ik weet het, het lijkt een open deur. Toch wachten veel mensen tot het laatste moment met de voorbereiding van het huis. Als je jezelf afvraagt waar je mee kunt starten, kun je het volgende lijstje nalopen:

 

Zoek alle documenten erbij:

  • Garantiebewijzen van alle apparatuur in huis zoals de cv ketel.
  • Aankoopbewijzen zodat je precies weet wanneer de isolatie in de muur is geplaatst bijvoorbeeld.
  • Akte van levering om aan te tonen dat je echt de eigenaar bent.
  • Akte van hypotheek: als je een overbrugging nodig hebt of een nieuw huis gaat kopen.

 

Zorg voor het verkoopklaar maken van je huis door:

  • Het schilderwerk van de kozijnen in orde te brengen.
  • De deuren schoon te maken en het hang-en sluitwerk vast te zetten.
  • De plinten op de vloer vast te maken
  • Overbodige spulletjes op te ruimen: dat betekent ook dat je al je favoriete beeldjes, schilderijtjes en prullaria op zult moeten bergen. Rust en reinheid geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor huizen 😉
  • Breng sfeer aan in je huis door kleden neer te leggen en gezellige hoekjes te creëren. Pak desnoods een vt wonen blaadje en gebruik dat als inspiratie om van je woning een eigentijds huis.

Let op: het hoeft echt allemaal niet zo duur te zijn. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt, maar met een kleine investering kun je vaak een groots effect bereiken.

 

Verkooptip 2: kies een duidelijke verkoopstrategie

Denk na over de diverse scenario’s en bereid je daar ook op voor. Dat betekent dat je een plan B hebt voor het geval het huis niet binnen de gewenste tijd verkocht wordt. Ga je de vraagprijs verlagen of neem je contact met mij op om te kijken wat er bij de verkoop te verbeteren valt?

 

En hoe zit het met de financiën? Zorg ervoor dat je weet hoe lang je dubbele lasten kunt dragen bijvoorbeeld. Voor het geval het nodig is.

 

En kies je voor één specifieke dag waarop mensen kunnen komen bezichtigen of stel je je huis meerdere dagen open? In de huidige markt is de laatste optie de meest voor de hand liggende, maar dat betekent wel dat je je huis netjes moet houden.

 

Verkooptip 3: Ontspan

Ja, het is spannend om je huis te verkopen.

Ja, het is balen als de verkoop niet gaat zoals je had gehoopt.

Maar als jij zeker weet dat je er alles aan gedaan hebt om de verkoop tot een succes te maken (en mij daar dus ook voor benaderd hebt), dan hoef je in elk geval geen twijfels over je inzet te hebben.

 

Het is belangrijk om vertrouwen te houden in een goede afloop en ook om tussendoor te ontspannen. Dat gaat een stuk makkelijker als je je plan B klaar hebt. Dus, nadat je tip 1 hebt gedaan en tip 2 hebt uitgewerkt, kun je aan de slag met de verkoop. Wedden dat je een verkochtbord kunt gaan plaatsen?

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067