Wat is jouw reden om aan te blijven modderen?

We hebben allemaal minder sterke punten; eigenschappen waar je niet zo trots op bent en ook niet zo blij mee bent. Van die valkuilen waar je steeds maar in blijft stappen. “Zoals je bent in een ding, zo ben je in alles”, is wat mijn voormalig coach Margriet Spijksma tegen mij zei. En ze heeft gelijk. Maar waar een wil is, is een weg, nietwaar?

 

En wat heeft dit alles dan te maken met de verkoop van je huis?

 

Ik kom veel mensen tegen:

  • Die graag zelf de controle in handen houden.
  • Het zelf wel denken te kunnen.
  • Die geen hulp willen accepteren.

Begrijp me niet verkeerd: op zich zijn dat prachtige eigenschappen. Maar niet in alle gevallen behulpzaam. Natuurlijk ken ik deze eigenschappen zelf ook maar al te goed. Niets menselijks is mij vreemd!

 

Soms heb je anderen nodig.

  • Anderen die er meer verstand van hebben.
  • Die er ervaring mee hebben.
  • Die er op een nieuwe manier naar kijken.
  • Wie weten hoe ze jouw probleem kunnen oplossen.

 

Zo is het toch in het hele leven?

Als je in de put zit door een groot verdriet, door een verslaving, door eenzaamheid, door Corona, door gewoon de alledaagse dingen die het leven op je bordje gooit. Een beetje, of een beetje veel hulp, kan je dan weer terug op het pad krijgen.

 

Hoe zo is het anders met de verkoop van je huis?

  • Als je vindt dat het te lang duurt.
  • Als je steeds zelf achter de makelaar aan moet bellen voor actie.
  • Als je niet meer weet welke stappen je kunt nemen om meer kijkers (en die koper) te trekken.

 

We zijn toch op de wereld om elkaar te helpen, nietwaar? Een prachtig nummer van Adele Bloemendaal en ze heeft zo’n gelijk. Ieder heeft zijn eigen talenten en zijn eigen deskundigheid. Ik stel voor dat we die delen met elkaar. Moet dat dan gratis? Wat mij betreft niet. De economie moet in beweging blijven. Bovendien haal je meer uit iets als je ervoor betaald hebt, want dan weet je wat het waard is en neem je het niet voor lief. Dan wil je er echt iets mee doen, het heeft per slot van rekening geld gekost. Heb je er zo wel eens naar gekeken? Je weet dat er een kern van waarheid in zit.

 

Ik ben benieuwd welk inzicht dit artikel je heeft opgeleverd. Het me laten weten, mag altijd. Je weet me te vinden!

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067