Is de vraagprijs verlagen een goed idee?

Is de vraagprijs verlagen een goed idee?

Veel van mijn klanten denken dat het verlagen van de vraagprijs de enige oplossing is om hun woning vlot te verkopen. Naar mijn idee is het verlagen van de vraagprijs juist een van de laatste dingen die je moet doen. Hoe dat zit, leg ik je in dit blog uit.

 

“Hey, ik wil mijn huis verkopen!”

Als je de vraagprijs verlaagd, geef je een signaal af. Je zegt eigenlijk:

‘We hadden het huis te hoog geprijsd’ of

‘We twijfelen over de juiste prijs voor dit huis’ of

‘We willen van onze woning af, kom maar bieden’

Zoals je kunt lezen, is daar weinig positiefs aan. De vraagprijs verlagen is dus niet iets wat je zomaar moet doen.

 

Presentatie op Funda

Het is belangrijk om te kijken naar de rest van je presentatie. De onderdelen tekst, foto’s en dergelijke zijn zeker zo belangrijk.

Let daarbij op het volgende: Geef je te veel informatie weg, waardoor mensen al een beeld van je huis hebben zonder dat ze zijn komen bezichtigen? Of geef je juist te weinig informatie zodat mensen niet getriggerd worden om te komen. En hoe zit het met je tekst? Is die uitnodigend en lekker leesbaar. Of zijn het lappen met tekst en heb je aan een A4-tje nog niet genoeg?

 

Wat doe jij met het geld?

Als je wilt weten hoe je die €10.000,- vraagprijsverlaging in je zak kunt houden, raad ik je aan om rond te snuffelen op de website. Of effectiever nog: mij te benaderen voor advies! Laat je me weten wat je gaat doen met het geld dat je overhoudt?

 

Veel succes.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067