Is je huis verkopen via social media een goed idee?

Je huis verkopen kan via diverse traditionele kanalen, zoals Funda er daar een van is. Je kunt er echter ook voor kiezen om je woning te koop te zetten en daarvoor andere manieren in te zetten zoals Facebook. In dit blog lees je over de verschillende mogelijkheden.

 

Je woning verkopen via Facebook

Facebook is een medium dat vooral geliefd is bij mensen van ‘middelbare’ leeftijd. De jeugd is meer van Tiktok en Snapchat. Dat soort media zijn mij minder bekend. Facebook is een prima manier om je huis onder de aandacht te brengen. Er zijn 3 tips:

  • Via de Facebook pagina van de makelaar
  • Via je eigen Facebook pagina
  • Het aanmaken van een nieuwe FB pagina

 

Je woning verkopen via de FB pagina van de makelaar

Makelaars hebben allemaal een pagina op Facebook. En als ze deze niet hebben, dan moeten ze er direct mee starten 😉 Veel potentiële kopers zoeken namelijk op die manier naar een huis. Ze volgen een makelaar en hopen een sneak preview te krijgen van de huizen die te koop staan. Veel makelaars triggeren zo de gegadigden en het is een mooie manier om een idee te krijgen van de interesse voor jouw huis. Het is aan te raden om met enige regelmaat je woning in de tijdlijn te zetten. Er zijn namelijk altijd nieuwe kopers die op zoek gaan. Eén keer een bericht plaatsen en ervan uitgaan dat het direct werkt, is dan ook zeker niet altijd het geval.

 

Een link plaatsen van je huis op je eigen Facebook pagina

Dit is natuurlijk zonder meer aan te raden. Je weet per slot van rekening nooit hoe je jouw koper vindt. Als je bericht gedeeld wordt, wordt het bereik groter en daarmee de kans dat je binnenkort een handtekening onder het koopcontract zet, ook.

 

Het aanmaken van een nieuwe FB pagina voor de verkoop van je woning

Dit is wat omslachtiger, maar zeker goed te doen. Er zijn geen onderzoeken bekend naar de effecten van deze vorm van reclame maken bij de verkoop van je huis. Het is moeilijk om op google hoog in de zoekresultaten te komen met 1 afzonderlijk huis. Ik zou deze stap dan ook alleen zetten als je het leuk vindt om met Facebook bezig te zijn, je ermee wilt adverteren en je eventueel op meer manieren je huis zelf onder de aandacht wilt brengen en wilt verwijzen naar deze pagina.

 

Overige social media

Zoals gezegd ben ik niet zo thuis in bijvoorbeeld Tiktok of Snapchat. Ook Instagram gebruik ik zelf niet. Voel je echter vrij om die social media in te zetten als je er zelf enthousiast over bent. Nogmaals: je weet nooit hoe je jouw koper zult vinden. Laat je me weten of jij social media hebt gebruikt voor de verkoop van je huis?

 

Andere verkooptips

Op deze pagina vind je veel informatie over het verkopen van een woning. Kijk er eens rond en aarzel ook niet om contact met mij op te nemen als je vragen hebt!

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067