Je huis verkopen aan een opkoper, doen of niet?

Opkopers hebben over het algemeen niet zo’n goede naam.

“Het zijn van die louche handelsmannetjes en ze betalen slecht, zo’n 60 tot 70 % van de waarde”, is iets wat ik vaak hoor.

 

Tussen jou en mij gezegd…. Dat soort opkopers zijn er zeker, maar ik heb ook hele goede ervaringen. Degene waar ik goede ervaringen mee heb, noem ik investeerders. Het klinkt beter en bovendien doen ze ook goed werk. Hoe dat zit? Ik leg het je uit.

 

Dubbele lasten en andere redenen om je huis snel te verkopen

Hieronder schets ik wat situaties waarbij het fijn is als het huis snel verkocht wordt:

 • Je hebt een ander huis gekocht en de ontbindende voorwaarden van dat huis verlopen binnenkort of zijn al verlopen. De situatie wordt financieel nijpend.
 • Je hebt dubbele lasten omdat je met 2 huizen zit.
 • Het gaat om een ouderlijk huis en er zijn diverse erfgenamen. Een snelle verdeling van de erfenis is fijn.
 • Het huis staat al maanden of jaren in de verkoop en je bent het beu om te wachten.
 • Het huis staat pas net in de verkoop, maar het levert zoveel stress op dat je het huis liever tegen wat minder geld kwijt bent.
 • En zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Er zijn dus heel wat situaties te bedenken waarin je huis verkopen aan een investeerder (of opkoper als je het zo wilt noemen), een hele goede oplossing is. Welke voordelen zijn er nog meer? Lees je mee?

Voordelen van verkopen aan een investeerder

 • Je bent zeker van een bepaalde waarde (die helemaal niet zo laag is als je misschien zou verwachten. Serieus!)
 • Je weet op korte termijn waar je aan toe bent en kunt snel een overeenkomst sluiten.
 • Je bent flexibel in wanneer je uit het huis wilt, zodat de opleverdatum aansluit bij jouw volgende woning.
 • Je koper is een zakelijke koper, wat je meer zekerheid biedt.
 • Er is geen voorbehoud van financiering voor de koper en geen 3 dagen bedenktijd.

 

Als je het mij vraagt, is het beeld van ‘dé opkoper’ dus niet terecht. Als je overweegt om je huis op die manier te verkopen, kom dan wel eerst even bij mij. Dan zorg ik ervoor dat je bij de juiste investeerder terecht komt!

Oh… enne, waarom de foto met de geit? Als je het beu bent om je huis te verkopen, steek je je tong lekker uit en zeg B(l)èh! 😉 Gewoon blijven lachen, ook als de verkoop even tegenzit. Samen komen we er wel uit!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067