Je huis verkopen in Corona tijd

Een vraag die mij veel gesteld wordt, is: moet ik mijn huis nú verkopen of wachten tot na de Corona periode? In ons buurland België zijn de eerste gevolgen van Corona op het gebied van de woningmarkt al zichtbaar. Ook in Nederland merken we onrust als het gaat om het kopen en verkopen van woningen. Wat is verstandig? Ik neem je graag mee in mijn gedachtegang.

Niet alles gaat economisch minder

Er zijn veel bedrijven die enorme last hebben van de crisis. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook bedrijven die het juist door de crisis heel erg goed doen. Door creativiteit en een andere kijk op zaken, ontstaan nieuwe mogelijkheden en kan de economie dus ‘gewoon’ blijven doorgaan. Dat stemt de mensen voorzichtig optimistisch.

 

Mensen willen wonen

Al sinds mensenheugenis willen mensen een fijn plekje voor zichzelf. Hun leven verandert en het huis verandert mee. Alleenwonend of juist samen. De eerste baby onderweg of een groot samengesteld gezin. Super fit met een grote tuin of al wat ouder en alles gelijkvloers. Elke situatie vraagt om een ander huis.

 

Wat doet de rente

De rente staat nu nog laag, wat die tijdens en na het Corona tijdperk gaat doen, is nog onduidelijk. Het lijkt erop alsof de rente weer gaat stijgen. Het is dus juist een goed moment om nog te profiteren van de lage rentestand.

 

Onderhandelen tijdens de crisis

Het mes snijdt aan twee kanten.

  • Er worden minder huizen verkocht, dus wordt een huis schaarser. Als iets schaarser is, wordt er meer voor betaald.
  • Er zijn minder kopers, dus worden de kopers schaarser. Daarom is er wellicht meer onderhandelingsruimte.

En zo is het toch nog in evenwicht 😉

 

Wat doe jij? Je huis verkopen of nog even wachten?

 

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067