Je huis verkopen rondom de feestdagen: welke gevolgen heeft dat?

Je huis verkopen; weet jij exact wanneer je dit gaat doen? Meestal niet. Je weet per slot van rekening nooit wanneer je je nieuwe droomhuis tegen komt. Maar is het nou echt zo dat je je woning beter in het voorjaar kunt verkopen? In dit blog probeer ik daar een antwoord op te geven. Als je klaar bent, kun je ook de andere blogs lezen op de website 🙂

Koper vinden bij je huis verkopen

Als je mijn blogs met regelmaat leest, zul je deze uitspraak vaker voorbij hebben zien komen. Het is namelijk simpelweg waar. In welk jaargetijde je ook gaat verkopen, er is altijd een koper. Elke dag is er een nieuwe kans op een ander iemand die verhuisplannen heeft gekregen. In die zin maakt het dus niet uit wanneer je je huis gaat verkopen. Wat wel van invloed op de verkoop is, is het weertype. Het zonnetje maakt vitamine D aan en dat hebben we nodig voor een beter humeur. En dat zonnetje is nou eenmaal warmer in bepaalde jaargetijden. Ook staan de bloemetjes dan lekker in bloei en is het buiten wat kleuriger en fleuriger. En dat stemt de mens vrolijk. We krijgen weer zin in nieuwe dingen en leuke uitstapjes, in een nieuwe omgeving zelfs. Daarom ligt het voor de hand om bij verkoop van je woning gebruik te maken van deze emoties en staan er in de lente meer woningen te koop. Het grote voordeel is ook dat er in die periode geen afleiding is van allerlei feestdagen zoals kerst en sinterklaas. Al met al kun je dus zeggen dat je woning verkopen in een zonnig seizoen grotere kansen geeft op een vlotte verkoop.

 

Misser bij de verkoop van je woning

Toch blijft mijn uitspraak dat er altijd een koper is, van kracht. Ongeacht het seizoen. Wat je in elk geval niet moet doen, is in de zomer je huis op internet laten staan met foto’s van een besneeuwd dak. Daarmee laat je zonder woorden al zien hoe lang het huis te koop staat. Het gevolg daarvan is dat een potentiële koper verwacht uitgebreid te kunnen onderhandelen. Want als een huis langer te koop staat, ‘zal de verkoper er wel vanaf willen’, is dan de gedachte. Je staat dan dus al met 1-0 achter. Het huis van internet afhalen en er opnieuw op zetten, is een optie. Je verliest daarmee wel alle mensen die het huis als favoriet hebben opgeslagen. Het is dan ook niet zonder meer aan te raden om dat te doen. Als je foto’s wisselt, kan dat ook al harstikke opvallen en hetzelfde effect geven. Zo zijn er nog veel meer tips te geven als de verkoop van je huis niet zo lekker loopt. Tips die ik je graag geef als je contact met me opneemt. Want als ik 1 ding heb ontdekt, is het wel dat elk huis een unieke aanpak vraagt. Ongeacht het seizoen!

Natuurlijk wil ik hulp bij de verkoop

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067