Je huis verkopen op de beste manier in 2023

Ik hoop dat het nieuwe jaar voor jou en al je dierbaren een mooi jaar wordt. Volop goede gezondheid, vrolijke momenten en liefdevolle gedachten. Dat gezegd hebbende, zal ik het in dit blog hebben over … jawel… de woningmarkt. Dat is per slot van rekening waar mijn expertise ligt. Spoiler: ik ga het niet hebben over alle nieuwe regels en wetten, daar is op internet al genoeg over te vinden. Ik ga het hebben over jouw eigen invloed op de woningmarkt. En die zit vooral in de voorbereiding en in de details . Lees je mee?

 

Wat is er gebeurd op de woningmarkt?

Het leuke is dat het een veelbesproken onderwerp blijft. Net zoals het weer. Ik vermoed dat kletspraatjes over de woningmarkt op een goede tweede plaats staan. Zoek je een gespreksonderwerp, dan kun je hier dus prima mee aankomen. Zeker in deze periode waarin de oververhitte tijden hebben plaatsgemaakt voor meer rustiger vaarwater. En daar moeten we aan wennen. De verkoopprijzen dalen en kopers gaan ‘opeens’ weer onderhandelen. En daar vinden we iets van.

 

‘Als ik mijn huis een half jaar geleden te koop had gezet, dan had het veel meer opgeleverd’,  is een kreet die we vaak horen. En terecht, want zo simpel is het en er is niets aan te doen.

 

‘Het werd tijd dat de woningmarkt weer eens normaal ging doen’, is een tegengeluid die ook met regelmaat genoemd wordt. En ook dit is terecht.

 

Je huis te koop zetten op een manier die werkt

Veel mensen zetten hun woning te koop zonder exact te weten wat de beste manier is. Dat levert op de lange duur stress en irritatie op. De bezichtigingen lopen op niets uit en de weken en zelfs maanden vliegen voorbij zonder dat er een koper komt. De makelaar doet zijn best en samen met de verkoper worden plannen bedacht om de woning onder de aandacht te brengen.

Complimenten daarvoor! Want dat is natuurlijk harstikke goed. Je moet bezig blijven met het huis om die koper te kunnen vinden. Ik maak het je graag gemakkelijker en zet een aantal tips voor je op een rijtje.

Ruim je huis op

En dat bedoel ik ook ècht. Natuurlijk wil je tijdens de verkoop gewoon in je huis blijven wonen, maar het eerste doel moet zijn om het te verkopen. Zie het als een voorsprong op de verhuizing. Alles wat je nu al doet, hoef je straks niet meer doen. Mee eens, toch?

Je woning stylen voor de verkoop

Het lijkt een beetje flauw en ergens is het dat ook, maar is het is nu eenmaal een feit dat een huis dat eruit ziet om door een ringetje te halen, sneller verkocht wordt. Psychologisch dingetje zullen we maar zeggen. Mensen zijn gewoonweg niet zo goed in inbeelden hoe iets wordt nadat het is opgeknapt. Ook is het niet makkelijk om in te schatten hoeveel tijd, kosten en energie met een verbouwing gemoeid zijn. Het is als verkoper dan ook het best om twijfels bij een potentiële koper weg te nemen.

Negatieve punten van een huis

Die twijfels gaan ook over de minder leuke kanten van jouw woning. Aan sommige zaken kun je misschien iets veranderen, maar sommige dingen zijn zoals ze zijn. De ligging van de tuin bijvoorbeeld. In zo’n geval kan het helpen om er in de tekst al aandacht aan te besteden. Leg uit wanneer je zon hebt en vergeet ook niet om een sfeervolle foto te plaatsen met een zonnige tuin. Geloof me: niet iedereen wil een lap grond op het Zuiden.

Een goede verkooptekst schrijven

Nu we het toch over het schrijven van een tekst hebben, geef ik je ook graag mee dat hier heel vaak heel veel in te verbeteren valt. Als je al een verkooptekst hebt, adviseer ik je om ‘m nog eens goed door te nemen. Hoe veel herhalingen zitten erin? En hoeveel bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘ruime’, ‘royale’ of ‘grote’ tel je in de tekst? Gek genoeg lees je er zelf overheen, terwijl het heel belangrijk is om een goede opbouw in de tekst te hebben, een duidelijke weergave (bijna zoals krantenkoppen)  en dus die twijfels die je weg kunt nemen. Gelukkig hoef je zelf niet te ploeteren, ik kan de tekst gewoon voor je maken 😉 Klik op de button hieronder.

En dan ben je nog lang niet klaar

Nu ik zo aan het typen ben, realiseer ik me dat de waslijst nog veel langer is. Er zijn zoveel ideetje, tips en trics, dat ik ze hier niet eens allemaal op kan sommen. Misschien verkoop jij je huis zelf of misschien heb je een makelaar ingeschakeld. Met wie jij je huis ook verkoopt, als het te lang duurt en je wilt iemand die met je mee kijkt, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Waar wacht je nog op?

Wat denk jij, natuurlijk wil ik in 2023 mijn huis verkopen. Alle hulp is welkom!

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067