Moeite met je woning verkopen? Deze verkooptips kunnen helpen

Eerlijk is eerlijk, het is een moeilijke markt op het moment. Tenminste, dat is wat iedereen tegen elkaar zegt. En alhoewel de woningen inderdaad langer te koop staan dan in de oververhitte markt van een paar maanden geleden, worden er nog altijd gewoon huizen verkocht. Kun jij wel wat tips gebruiken voor de verkoop? Lees dan zeker verder.

 

Vraagprijs verlagen of toch maar niet doen? – tip 1

Het verlagen van de vraagprijs is de meest voor de hand liggende oplossing. Een lagere prijs betekent een groter bereik. Als meer mensen jouw huis kunnen kopen, zul je eerder een koper vinden. Dus het verlagen van de vraagprijs werkt zonder meer. Echter, mensen houden ook van dingen die schaars zijn. Denk maar aan reclames die termen gebruiken zoals ‘nu of nooit’, of ‘beperkte oplage’. Zodra iets voelt als schaars, gaat de prijs meestal omhoog. Voor huizen werkt dat eigenlijk net zo. De kunst is dan ook om bij jouw huis de aandacht te leggen op hetgeen het uniek maakt. Sowieso zou ik het verlagen van de vraagprijs pas inzetten als een van de laatste opties. Er zijn nog zo veel andere mogelijkheden om de verkoop te verbeteren. Kijk maar naar tip 2.

 

De verkoop verbeteren door minder te laten zien – tip 2

Mensen zijn kuddedieren. We volgen elkaar gemakkelijk. Als er 1 iemand ergens naar staat te kijken, dan kijken we vanzelf ook. ‘Er zal wel iets te zien zijn’,  is dan de gedachte. We zijn nieuwsgierig wat er is en worden daardoor aangetrokken. Bij de verkoop van je huis werkt dat idem dito. Hou de mensen nieuwsgierig. Laat iets minder zien en vergroot daardoor de aantrekkingskracht. Je hoeft niet àlles op Funda te zetten; alle 360 graden foto’s of een volledige video. Je kunt daar best een beetje mee spelen. Lok een reactie uit en het eerste contactmoment heb je al te pakken.

 

Hou vol – tip 3

Je huis verkopen is geen pakje boter. Een huis kopen dus ook niet. Geef het de tijd die mensen daarvoor nodig hebben. Als je huis na 2 weken niet verkocht is, wil dat nog niet zeggen dat het onverkoopbaar is. Er gaat simpelweg wat tijd overheen. Mensen moeten nadenken, cadeautjes kopen voor de feestdagen, naar de tandarts en oh ja, ook nog naar dat leuke huis kijken. De prioriteiten liggen anders dan enkele maanden geleden. Men neemt weer de tijd om een huis te kopen en dat is een normale ontwikkeling. Jij als verkoper mag vertrouwen houden in je huis en in de woningmarkt. Er is echt altijd een koper. En ik help je die te vinden!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067