Niet tevreden over de makelaar bij de verkoop van je huis?

De makelaar.

De deskundige.

De sturende kracht achter de verkoop van je huis.

Sommige mensen zijn heel tevreden over de makelaar en anderen zijn juist erg ontevreden. Hoe is het contact met jouw makelaar?  Ben je tevreden of had je liever gezien dat hij meer deed voor de verkoop van je huis?

 

Je huis zelf verkopen

Veel mensen zien er tegenop om zelf initiatief te tonen bij de verkoop van hun woning. Een veelgehoorde reactie is “Ik betaal de makelaar er toch voor, dan hoef ik er toch niet zelf achteraan?” Vaak nog gevolgd door een “Anders had ik net zo goed zelf mijn huis kunnen verkopen”.

En hoewel ik het deels met deze uitspraken eens ben, wil ik je toch bewust maken van je eigen invloed. Want, may I remind you? Het gaat om je eigen huis, dus om je eigen centen.

 

Verkopen doe je samen

Mijn advies is dan ook: neem het heft in eigen handen en zorg ervoor dat je om de 2 weken contact hebt met je makelaar. Zo hou je de makelaar scherp en creëer je een situatie waarin zowel jij als verkoper, als de makelaar aan hetzelfde doel werken. Iedereen heeft het druk, maar heb jij het ook te druk om € 30.000,- te verdienen? Nee toch? Investeer daarom in de tijd en in je huis om de verkoop goed te begeleiden. Zo voorkom je dat je (bijvoorbeeld met € 30.000,-) met je vraagprijs moet zakken. Misschien vindt de makelaar je een zeur, maar dat lijk me niet zo erg. Als het zijn eigen huis zou zijn, zou hij er ook alles aan doen om het op de beste manier te verkopen. Dat ben je vast met me eens. En zo lang je vriendelijk blijft, is er niets aan de hand ?

 

Veel succes weer en lees ook de andere blogs!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067