Niet tevreden over makelaar, verkoop huis lukt niet. Wat kun je doen?

De makelaar.

Er zijn weinig beroepen zo veel besproken zijn als het beroep van de makelaar. Meestal is het positief en gaat het over hoe leuk het als makelaar is om bij al die huizen binnen te kijken. Vaak gaat zo’n gesprek gepaard met een opmerking over dat makelaars het makkelijk hebben gehad de afgelopen tijd. En soms zijn mensen ronduit niet te spreken over de makelaar. Dit zijn de verhalen die gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen. De makelaar belde niet terug, kwam te laat voor zijn bezichtigingen, maakte veel fouten, besteedde geen aandacht aan de verkoop van het huis, wilde na een week al de vraagprijs verlagen en het duurde lang voordat het huis verkocht was.

Zo’n type.

 

Tips voor de verkoop van je huis, wel tevreden over de makelaar

En inderdaad, er zijn makelaars die zo te werk gaan. Gelukkig kunnen we stellen dat het merendeel van de mensen die dit beroep uitoefenen juist erg gemotiveerd en betrokken zijn. Ze hebben vakkennis en hart voor hun vak. Laten we ervan uitgaan dat ze al die persoonlijke eigenschappen inzetten en toch het huis niet wordt verkocht. Wat kun je daar als verkoper dan aan doen? Hieronder volgen tips.

 

 

  1. Hoe wil je dat de makelaar te werk gaat?

Allereerst is misschien een stukje verwachting management op zijn plek. Wat moet de makelaar allemaal voor je doen. Hoe wil je dat hij zich gedraagt naar jouw klanten, hoe wil je dat er gecommuniceerd wordt naar jou.

Als het ergens wringt, moet daar duidelijkheid over komen. Waar ligt de oorzaak en hoe kun je dat samen verbeteren.

Stap 1 is dus bepalen wat je verwacht van de makelaar. Dit is makkelijk te beoordelen als je zelf op zoek bent naar een huis. Omdat je woningen gaat bekijken, ervaar je hoe de makelaars omgaan met kijkers en woningzoekenden. Zo kun je ontdekken hoe jij als kijker graag behandeld wilt worden tijdens de bezichtigingen. En daarmee natuurlijk hoe jij wilt dat de kijker van jouw huis behandeld wordt.

 

  1. Hoe doet de makelaar het nou echt?

Om te checken of de makelaar een actieve en behulpzame houding heeft, kun je een mysterie aanvraag doen. Laat een vriend, een kennis of een collega contact opnemen met de makelaar en kijk of er adequaat gereageerd wordt op de vraag. Hoe is de terugkoppeling hiervan. Krijg je snel antwoord of moet je lang wachten. Zo kan er ook een bezichtiging gepland worden. En laat die mysterie kijker dan vooral in het huis moeilijke vragen stellen en verwijzen naar andere huizen. Erg leuk en leerzaam om te horen hoe de makelaar daarmee om is gegaan.

 

  1. Waarom wordt mijn huis niet verkocht; vergelijk jouw huis

Kijk eens op internet hoe jouw huis er op staat in vergelijking met andere woningen. Kijk vooral even bij de objecten die al verkocht zijn. Blijkbaar hebben zij iets goed gedaan. Check het aantal foto’s en welke foto’s er gebruikt zijn. Beoordeel de prijsklasse, welke huizen gaan snel en welke stonden langer te koop. Controleer de plattegronden, video en 360 graden foto’s. Wat is er toegevoegd aan tabbladen w\dat wellicht heeft bijgedragen aan de snelheid van verkopen. En doe je voordeel met die informatie.

 

  1. Terugkoppelen van je verwachtingen

Nu je een beter beeld hebt van hoe je vind dat een makelaar te werk moet gaan, kun je dit aan hem laten weten. Samen in gesprek gaan, werkt nog altijd prima. Zeker als je beslagen ten ijs komt en je de stappen hebt doorlopen zoals ik ze heb genoemd.

 

Er is 1 ding dat nog beter werkt om de verkoop te versnellen en dat is contact met mij opnemen. Dan krijg je nog veel meer tips over hoe je de verkoop kunt verbeteren. Nieuwsgierig? Mail me je gegevens en ik neem contact met je op.

 

Tot snel!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067