Opnieuw je huis verkoopklaar maken als je woning niet verkocht wordt?

Oftewel: is het te laat voor een nieuwe indruk? Wat mij betreft zeker niet. Ik hoor wel eens dat men bang is voor een ‘smet’ op het huis. “Mensen hebben het huis dan toch al gezien?, is het dan niet raar?” Nou nee dus!

 

Huis kopen: hoe gaat het beslisproces?

Als iemand op zoek gaat naar een huis, dan begint het traject vaak op internet. Er worden heel wat huizensites bekeken en een huis wordt vaak meerdere keren aangeklikt voordat er een bezichtiging wordt aangevraagd. In een normale woningmarkt dan hey, in een oververhitte huizenmarkt werkt het anders ?

 

Maar goed, mensen kijken dus vaker naar hetzelfde huis. Is het niet om zichzelf ervan te verzekeren dat het een leuk huis is, dan is het wel om de woning aan een partner, vrienden of familie te laten zien. Dat zijn dus al meerdere kansen voor jou als verkoper om je huis te tonen op de best mogelijke manier.

 

Hoe maak je je huis verkoopklaar – verkooptips

Ik denk dat je bij je eigen huis prima de minpunten ziet. Als je er zelf in woont, stoor je je op een gegeven moment niet meer aan het stukje verf dat van de deur af is. Of aan de plinten die er nog steeds niet op zitten. Maar je weet vast heel goed dat het voor de verkoop beter is om toch dat soort klusjes aan te pakken. Je hoeft het niet te doen, niemand die je dwingt. Maar je zult het waarschijnlijk terugzien in de verkoopsnelheid en in de prijs.

 

Hetzelfde geldt voor het opruimen van je huis. Niemand die jou vertelt dat het verplicht is, maar ik denk dat iedereen het ermee eens zal zijn dat het beter is om je huis op te ruimen als je het wilt gaan verkopen. Als je er zelf niet uitkomt, vraagt dan eens de kritische schoonmoeder om tips of om mee te helpen. Of die vriendin die al vaker heeft gezegd dat ze struikelt over de vloerplank die los zit. Om maar wat te noemen.

 

Je hoeft het niet alleen te doen! Sowieso ben ik er natuurlijk om je àlle tips te geven over de verkoop. Zeker als het al te koop staat en het huis niet verkocht wordt.

Ook makelaars zijn blij met mijn inbreng, lees deze review maar eens:

 

Dag Diane,

Alvast kleine terugkoppeling.

Makelaar erg enthousiast….helder/duidelijk/leuk/mee eens!

Hij en ik zijn aan de slag.

 

Dus: ja, het is zinvol om te bekijken hoe je huis nu op internet staat en om dit aan te passen.

En nee, vaak zie jij het zelf niet en de makelaar ook niet. Een frisse blik kan dan zeker helpen. Voor alle partijen!

 

Even wat anders…… check Facebook ook eens en like de pagina, help je mij ook een beetje 😉

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067