Review van te koop naar verkocht; hoe zit het nou echt?

Het lijkt me leuk om in dit blog eens nader in te gaan op de reviews die je op de website kunt lezen. Het zijn verhalen uit alle hoeken van het land. Ik krijg berichten uit de grotere plaatsen in Nederland zoals Den Haag, Groningen of Middelburg. Maar ook uit plaatsjes waar ik nog nooit eerder van gehoord heb zoals Onna of Haarle. Stuk voor stuk zijn het mensen met een ‘onverkoopbaar’ huis.

 

Hulp bij huis verkopen in Lelystad

‘Super bedankt en wat snel zeg! We hebben het doorgelezen, en zijn er heel blij mee. Veel punten die heel logisch klinken! We gaan ermee aan de slag.’

Voor dit huis waren voldoende bezichtigingen geweest, namelijk 17 stuks. Helaas was er niemand die een bod deed. De makelaar gaf wel feedback, maar de communicatie verliep niet heel vlot. De verkopers vroegen zich af wat ik voor ze kon doen om de koper te vinden. Daarom heb ik veel veranderd in de tekst zodat de onduidelijkheden en twijfels bij een potentiële koper weggenomen konden worden. Ook zijn de kenmerken, foto’s en video geoptimaliseerd om het bereik te vergroten. Zoals de review aangeeft: veel tips zijn eigenlijk best logisch. Maar vaak blijkbaar niet logisch genoeg 😉

 

Second Opinion huis verkopen in Middelburg

‘Alvast kleine terugkoppeling. Makelaar erg enthousiast… helder/duidelijk/leuk/mee eens! Hij en ik zijn aan de slag.’

Het huis van deze verkopers stond 8 weken te koop en er was al een prijsverlaging doorgevoerd. Er zijn 3 bezichtigingen geweest, maar er zat nog geen koper tussen. Omdat het een huis boven het miljoen betrof, zijn dat geen gekke aantallen. Ondanks de prima communicatie met de makelaar was de onrust voelbaar en was men benieuwd welke verbeteringen ik kon doorvoeren. En ook bij dit huis waren dat er voldoende. Het leuke vond ik dat de makelaar op de hoogte was en mijn werk enthousiast toejuichte. ‘Twee zien meer dan één’ was zijn motto. En zo is het maar net. De feedback die ik kreeg was dan ook extra bijzonder omdat de meeste klanten de makelaar pas na het traject informeren.

 

 Second Opinion Barendrecht

 ‘Hoi Diane, nou je bent zeker op dreef haha. Maar dat is superfijn voor ons hoor! Ik heb de tekst bekeken en vind het top zo. Kort en bondig, alle info staat er toch in het laat inderdaad plaats voor wat nieuwsgierigheid. Ook de andere tips over de presentatie zijn duidelijk en zinvol. Super bedankt voor de moeite en je snelle reactie.’

Van deze klanten ontving ik een A4 met achtergrond informatie. Dit waren duidelijk verkopers die bovenop de verkoop zaten en met een reële kijk op zaken. De grootste vraag die nu speelde, was: Moeten we meer geduld hebben of zakken met de vraagprijs?”. Eerst heb ik de presentatie op internet grondig verbeterd en vervolgens de tekst aangepast. Niet dat het allemaal zo verkeerd was, maar wel omdat er toch vaak veel positieve veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Dat is het leuke van mijn werk: ik kijk vanuit mijn blik als (ex)makelaar, met mijn kritische kijk als taxateur en vanuit het standpunt van een koper. Die combinatie maakt dat mijn tips voor het verbeteren van de verkoop zoveel impact maken.

 

Wil jij je huis snel verkopen?

En zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om de beste prijs te krijgen? Dan help ik je graag. Mail me of bel me en we gaan aan de slag.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067