Second opinion huis verkopen

Als de verkoop van je huis moeilijk gaat, is het een goed idee om een second opinion aan te vragen. Samen kijken we naar de verkoopstrategie en de mogelijkheden om de verkoop te verbeteren. Verkooptips dus, maar dan specifiek voor jouw huis en jouw traject. Hoe gaat dat in zijn werk, vraag je je misschien af? Hieronder leg ik het stap voor stap uit.

 

Verkoop woning verbeteren

Ik neem je mee in het verhaal van Meneer X, wonende te Y. Zijn huis staat inmiddels een week of 6 te koop. Hij had verschillende makelaars uitgenodigd om op gesprek te komen. Ze waren allemaal enthousiast over zijn woning. Een gemiddelde verkooptijd van een paar weken moest zeker haalbaar zijn. De verwachte verkoopprijzen lagen met maximaal 10.000 euro uit elkaar en de kosten waren vergelijkbaar. Makelaar A werd gekozen. Hij kwam sympathiek over en had goede recensies. De vraagprijs werd vastgesteld, de verkoop gestart. Helaas kwamen er minder kijkers dan verwacht en werd er geen bod uitgebracht. Meneer X zocht naar een second opinion en vond Vantekoopnaarverkocht op internet. Er werd niet geaarzeld om contact op te nemen.

 

Second opinion en je makelaar houden?

Een vraag die vaak gesteld wordt, is of de verkopend makelaar het wel goed vind dat er iemand anders meekijkt met de verkoop. Ik antwoord daarop steevast: jazeker. Bovendien hoeft de makelaar het niet te weten, maar het mag natuurlijk best. Het belang van de makelaar is om het huis te verkopen. Dat is hetzelfde belang als de verkoper heeft en wat mijn intentie ook is. De neuzen staan dus dezelfde kant op.

 

Hoe gaat een second opinion huis verkopen in zijn werk

Ik beoordeel de presentatie op Funda en bouw daarop verder. En geloof me, er zijn vaak ontzettend wat verbeterpunten op te noemen. Het telefoongesprek dat ik met een klant heb, duurt vaak een dik uur. Daarop worden volop tips gedeeld waar de eigenaar direct mee aan de slag kan, zonder dat er veel kosten gemaakt hoeven te worden. De beoordeling vindt plaats op:

  • Styling: aan de hand van de foto’s zijn tips voor styling gemakkelijk te geven.
  • Tekst: vaak is het herschrijven de tekst een goed idee.
  • Kenmerken: op basis van de kenmerken van een huis wordt er vaak gezocht. Deze kenmerken moeten dus compleet zijn en kloppen.
  • Fotografie (zowel 360 graden als gewoon): welke foto’s kun je beter achterwege laten en hoeveel foto’s moet je eigenlijk plaatsen.
  • Video: het plaatsen van een video is zeker niet altijd een waardevolle aanvulling.
  • Plattegronden: ja ook bij de plattegronden gaat er weleens wat mis.
  • Vraagprijs: wat is slim om te doen met de vraagprijs. Zakken met de vraagprijs is lang niet altijd de oplossing voor de moeizame verkoop.
  • Social media: wordt dit medium wel goed benut door jouzelf en door de makelaar?
  • Overige mogelijkheden tot marketing: want je woning plaatsen op Funda is een hartstikke goede zet, maar er zijn nog meer mogelijkheden om de koper van je huis te vinden.

 

Je ziet, er wordt heel wat besproken! Ik adviseer daarom ook altijd om mee te schrijven of om op het gesprek op te nemen om het later nog eens na te luisteren. Zo worden er geen tips gemist.

 

Lukt een second opinion altijd?

De second opinion lukt zeker altijd. Als ik tijdens de eerste screening geen verbeterpunten zie of ik zie er maar weinig, dan geef ik dat eerlijk aan en krijg je de tips van mij cadeau. Het gaat erom dat je alles aan de verkoop gedaan hebt en niet klakkeloos je vraagprijs verlaagd. Van dat geld kun je beter op vakantie gaan, nietwaar? De vraagprijs verlagen heeft pas zin als de rest van de punten ook op de i gezet zijn. En daar ben ik voor.

 

Op naar de koper dus, met de verkooptips voor de verkoop woning.

 

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067