Snel je huis verkopen, hoe doe je dat?

Dit kan een heel kort artikel worden 😉

Heel snel je huis verkopen, kan namelijk door het aan een opkoper te verkopen. Als je op die manier je huis verkoopt, heb je binnen een paar dagen zekerheid. Klinkt goed, nietwaar? Hoe dat zit, leg je ik hieronder uit.

 

Verkopen aan een opkoper

Een investeerder, of opkoper dus, is een bedrijf. Voor het verkopen aan een bedrijf gelden andere regels. Dat er geen bedenktijd is voor de koper bijvoorbeeld.

 

Wat is de bedenktijd

De term is inmiddels al behoorlijk wat jaren ingevoerd in Nederland: een bedenktijd als je een woning koopt. Dit houdt in dat je 3 dagen de tijd krijgt om nog eens goed na te denken of je het huis wel daadwerkelijk wilt kopen. Het is ingevoerd op het moment dat er sprake was van flink overbieden. Er waren kopers die zich lieten meeslepen in de hype en ja zeiden op iets wat financieel een flinke aderlating zou worden. Als koper kun je dan 3 dagen na het tekenen van de koopakte tot rust komen en op je beslissing terug komen, zonder dat je een reden hoeft te noemen.

Die drie dagen kunnen overigens ook 5 dagen zijn, afhankelijk van wanneer je het koopcontract hebt getekend. Een feestdag of zondag telt namelijk niet mee. Check dit artikel over de bedenktijd bij het kopen van een woning over hoe dat in elkaar zit.

 

Financieel voorbehoud bij kopen woning

Ook heeft een opkoper geen financieel voorbehoud nodig. Bij een normale transactie krijg je ongeveer 6 weken de tijd om de financiering te regelen. Als het niet blijkt te lukken, kun je alsnog afzien van de koop. Wel met het overleggen van de nodige documenten en bewijsstukken natuurlijk. Er moet aangetoond worden dat de financiering echt niet afgegeven wordt door de geldverstrekker. Dat zijn dus weer 6 onzekere weken voor de verkopende partij.

 

Koopcontract bij investeerder

Je kent het koopcontract bij een normale verkoop vast wel: Veel artikels in onduidelijke taal en veel clausules. Het worden er steeds meer; de ouderdomsclausule, een clausule voor de AVG, voor niet zelf-bewoning, voor de meetinstructie over de grootte van het object. Het contract met een investeerder ziet er makkelijker uit. Duidelijke taal en klaar is klaar. Tekenen is een overeenkomst hebben. Zonder onzekerheden of weken die voorbij moeten gaan voordat er duidelijkheid is.

 

Voordelen verkopen aan een opkoper

De winst bij het verkopen aan een opkoper of investeerder zit ‘m dus al in 3 dingen:

  • Snelle ondertekening van de relatief eenvoudige koopakte
  • Geen bedenktijd
  • Geen financieel voorbehoud

 

Is het iets voor jou?

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067