Snel je huis verkopen via een opkoper, wat moet je weten?

Allereerst: goed dat je je oriënteert op de mogelijkheden om snel je huis te verkopen. Het is niet gemakkelijk om tegen alle adviezen van je vrienden, kennissen en familie in, te doen wat jij denkt dat goed voor jou is. Jouw huis is toch zo verkocht? Je haalt er veel meer uit als je zelf verkoopt! Wat zonde van je geld… Het zijn zomaar wat uitspraken die je kunt verwachten als je ervoor kiest om te verkopen aan een opkoper. En dat terwijl het juist ontzettend veel positiefs kan brengen. Lees maar mee.

 

Voordelen van verkopen aan een opkoper

  1. Rust!

Je weet meteen waar je aan toe bent. Geen spannende onderhandelingen, maar gewoon meteen een prijs. In een open en eerlijk gesprek wordt er gekeken naar de mogelijkheden om tot een overeenkomst te komen. Geen slapeloze nachten omdat je zenuwachtig bent. Geen spelletjes. Gewoon oprechte interesse in jouw situatie, de beweegredenen en het kijken naar een oplossing. De opkoper belt eerst op om telefonisch alvast kennis te maken. Als er tijdens het gesprek blijkt dat er een ingang is voor jou om je huis te verkopen en voor de opkoper om te kopen, dan komt hij langs. En na die paar uur weet jij precies waar je aan toe bent.

 

  1. Snel je huis verkopen en opleveren, dus snel je geld.

Je kunt heel snel geld hebben. Er is geen sprake van een voorbehoud van financiering en het geld is altijd voorhanden. Een opkoper heeft ofwel zelf een flinke buffer ofwel een netwerk die kan investeren. De dag van notarieel transport kan dus vrijwel altijd snel plaatsvinden. Al naar gelang jij zelf ook wenst natuurlijk.

 

  1. Geen bedenktijd, geen gedoe.

Omdat je te maken hebt met een zakelijke transactie, de opkoper is een bedrijf, heb je niet te maken met een bedenktijd. Afspraak is dus afspraak en de koop is rond als jullie beiden de handtekening gezet hebben. Dat gebeurd gewoon meteen ter plaatse, je hoeft dus niet eerst te wachten totdat de paperassen zijn opgemaakt. Let wel: als jij die nacht ontzettend slecht slaapt omdat je toch het gevoel hebt dat je een verkeerde beslissing hebt genomen, dan is de opkoper de beroerdste niet en zal de koopakte worden verscheurd.

Dat klinkt goed he, ik weet het! Ik werk dan ook samen met echt prettige opkopers. Klik hier en ik breng je ermee in contact. Is er dan ook een nadeel aan de verkoop aan een opkoper?

Nadelen verkopen aan een opkoper

Jawel, er is een nadeel. En dat is dat je minder krijgt voor je huis dat als je verkoopt op de reguliere manier. Dat komt omdat de opkoper een zakelijke partij is en dus veel meer overdrachtsbelasting moet betalen. Voor hem gaat dat af van de winst, dus hij moet dit bedrag incalculeren om terug te verdienen. Daarnaast moet hij ook rekening houden met het risico dat hij loopt dat hij met de woning blijf zitten of toch voor minder verkoopt dan waar hij mee gerekend had. Dat risico moet hij verwerken in de prijs die hij zal bieden. Het zal dus inderdaad lager zijn dan bij een normale verkoop aan een particulier die er voor zijn eigen woongenot wil gaan wonen.

 

Echter, de rust en de zekerheid die je ervoor terug krijgt, is geld waard. Ik heb eens gelezen: als de prijs je mentale gezondheid is, dan is het te duur.  En daar sluit ik me bij aan: als het verkopen van je huis psychisch (of praktisch) te veel met je doet, dan is het ook geld waard om het meteen goed geregeld te hebben, toch?

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067