Taxateur of makelaar kiezen: handige tips

Het in belangrijk om zorgvuldig te kiezen voor een makelaar of adviseur voor bijvoorbeeld verzekeringen. Je wilt iemand die je kunt vertrouwen, waarvan je weet dat de opdracht netjes en secuur wordt uitgevoerd. In dit blog daarom enkele tips die je kunnen helpen om een goede keuze te maken.

 

Tip 1:  Uit eerste hand 

Het best werkt nog altijd de aloude tip: ‘via – via’. Oftewel: de verhalen van bekenden die ervaring hebben met de vastgoeddeskundige waar jij aan zit te denken. Wat waren de goede eigenschappen van die persoon of dat bedrijf en wat waren de mindere punten. Als je de verhalen uit eerste hand hoort, kun je ervan uitgaan dat ze kloppen.

 

Tip 2: Reviews op google zoeken

Deze tip zal ook iedereen kennen: kijk op internet naar reviews van anderen. Typ het woordje ‘ervaringen’ of ‘review’ in en de naam van de deskundige en je komt een heel eind. Een nadeel van deze manier van zoeken is dat je niet precies weet wie het verhaal geschreven heeft.

Let dan ook op de data dat de reviews geschreven zijn. Als er veel in een bepaalde tijdbestek zijn geschreven, klopt er iets niet. Ook als de reviews van enkele jaren geleden zijn, kun je er vraagtekens bij zetten.

 

Tip 3: Advieskeuze: voor alle specialisten

Deze website heeft een overzicht van ontzettend veel verschillende soorten dienstverleners. Van verzekeringen tot verkoopmakelaar, van bankmedewerker tot notaris. Ook ik sta er tussen, als taxateur in dit geval. Klik op deze link

 

Tip 4: ga op je gevoel af

Als het bedrijf geen reviews heeft, zegt het niet alles. Ikzelf heb namelijk ook geen reviews op de website waar je zojuist op hebt kunnen klikken. Toch heb ik honderden tevreden klanten ? Als taxateur is het niet gebruikelijk om een review te vragen. Het zijn korte opdrachten die ik binnen een dag afrond, vaak zie of spreek ik de opdrachtgever niet eens. Het werkgebied van een taxateur is, afhankelijk van waar hij woont, 10, 20 of 30 kilometer groot. In mijn geval is dat 20 kilometer. Spreekt een website je aan, dan is dat zeker een signaal. Je kunt dan door naar tip nummer 5 en contact opnemen met het bedrijf van je keuze.

 

Tip 5: neem contact op met de makelaar

Uit een eerste telefoongesprek of contact per e-mail kun je al veel informatie halen. Wordt er snel en adequaat gereageerd? Is het antwoord dat je krijgt compleet? Voelt het gesprek comfortabel en voel je je als beller op je gemak en gehoord? Worden eventueel gemaakte afspraken nageleefd? Je kunt al veel informatie halen uit een eerste contact. En daarmee ben je ook weer terug bij tip 4: wat zegt je gevoel over deze deskundige?

 

 

Nog even dit:

Stel niet uit wat je nu al kunt doen. Zet die eerste stap. Vraag informatie op. Doe iets.

Doe dit – taxatie aanvragen

of dit

Hulp bij de verkoop van je huis

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067