Verkoop huis verbeteren

Het zal je misschien verbazen, maar je kunt altijd zelf meer doen voor de verkoop dan je denkt. Het vraagt een bepaalde ‘out of the box’ houding. Eentje die ik mezelf eigen heb gemaakt en waar ik jou graag over vertel.

Ik ga niet meer wachten, ik wil meteen weten wat ik kan doen om de verkoop te verbeteren.

Verkoop huis lukt niet, wat doet de makelaar?

De makelaar is een belangrijke schakelaar als het gaat om het verkopen van een huis. Het is een veelzijdige deskundige die alle aspecten van het vak tijdens zijn studie heeft geleerd. Dat gaat om zowel de juridische, als bouwkundige, als financiële kanten van een woningtransactie. Overigens werkt dat niet alleen in Nederland zo, over heel de wereld zijn makelaars actief om kopers en verkopers bij te staan in het proces. Ik denk dat het inschakelen van een makelaar absoluut een toegevoegde waarde heeft.

Waar het wel eens mis gaat echter, is dat de makelaar gewend is om de dingen op een bepaalde manier te doen. En dat is misschien gemakkelijk en vaak effectief. Maar soms is het wenselijk of zelfs nodig om een andere aanpak te kiezen. En daar zijn makelaars dan weer wat minder goed in.

 

Verkoop huis verbeteren door deze tip

Eerlijk is eerlijk: huizen lijken vaak op elkaar. Is het niet dezelfde woonwijk, dan is het wel dezelfde perceelgrootte of woonoppervlak. De verschillen zijn dan ook veel meer te vinden in het onderhoud, de bouwstijl en de afwerking en inrichting aan de binnenzijde. En dat kun je bij de verkoop prima uitlichten. Vaak zien we dat alle informatie op internet gegooid wordt. Dat betekent dat er heel veel foto’s te zien zijn. Dat de video als het ware de rondleiding van de makelaar overneemt en dat de tekst hele vellen A4 papier zijn. Het gevaar hiervan is dat een geïnteresseerde denkt alles al gezien te hebben, een mening heeft gevormd en geen afspraak voor een bezichtiging meer zal maken. Terwijl jij als verkoper denkt goed bezig te zijn door zo uitgebreid te zijn in het delen van informatie, heeft dat een heel ander effect op de koper. De zinnen ‘overdaad schaadt’ en ‘less is more’ gaan dus ook op voor de verkoop van je woning.

 

Second Opinion verkoop woning

De hierboven omschreven tip lijkt zo voor de hand liggend. Toch is er bij de meerderheid van de huizen die te koop worden aangeboden een vorm van over-informeren aanwezig. Als de verkoop van je huis niet lekker loopt, is het dan ook zinvol om daar eens kritisch naar te kijken. Dat neemt niet weg dat de informatie die overblijft, goed moet zijn. En wat goed is, daar kan ik dan weer een heel ander blog over vullen ?

 

 

link naar contact als je alle tips wilt weten voor de verkoop van jóuw huis

link naar homepage Van te koop naar verkocht

link naar alle blogs Van te koop naar verkocht

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067