Verkooptips huis verkopen

“Zeg, werken die verkooptips van jou nou echt”? Tegenover me zit een kennis. Ik zie haar af en toe bij het sporten van een van mijn dochters. Ze wil haar huis verkopen en is, net als zovelen, online informatie aan het inwinnen. “Natuurlijk werken de verkooptips”, zeg ik haar vol vertrouwen. En ik denk aan de vele klanten die ik inmiddels met Van te koop naar verkocht heb mogen helpen.

 

Welke verkooptip is de beste?

Hoewel ik haar vraag begrijp, benadruk ik het belang van het combineren van alle tips. De ervaring leert dat er niet 1 tip de beste is, het gaat echt om het domino effect. Als ik er dan toch eentje moet kiezen, dan zou ik gaan voor het verkoopklaar maken van je huis. Ze zucht en stamelt dat ze dat zelf ook wel had kunnen bedenken. Ik besef mezelf dat het een open deur is, maar bespreek enkele voorbeelden uit de praktijk om het te verduidelijken.

 

Welke kleur kies je bij het verkoopklaar maken van je huis

Ik herinner me haar nog goed, over mevrouw M. heb ik het. Een super leuk mens, vlot gekleed, makkelijk om mee te kletsen. Ze komt geïnteresseerd over als ik haar vertel hoe ze het best haar huis kan verkopen. Op het moment dat we het gaan hebben over de rode kleur in de woonkamer, schiet ze in de stress. Het blijkt heel lastig te zijn geweest om de juiste kleur te vinden en bovendien zitten er wel 3 lagen verf op. Mevrouw M. zag het dan ook helemaal niet zitten om de muur te schilderen en werd al boos bij de gedachte dat ze dit moest doen. Het was per slot van rekening haar huis en ze vond die kleur juist zo mooi.

 

Het effect van je interieur aanpassen

De uiteindelijke oplossing bleek om een aantal banen behang over de muur te plakken, zodat ze nog steeds haar lievelingskleur kon zien, maar de muur wel degelijk veel rustiger oogde. Het was nu geen obstakel meer in het interieur waar de ogen tijdens een bezichtiging meteen naartoe getrokken werden. Het was nu een leuk, speels onderdeel geworden van de inrichting.

Afscheid nemen van je huis

Er zijn veel eigenaren die moeite hebben om de door hun aangebrachte sfeer in de woning op te geven. Dat geldt niet alleen voor dit extreme kleurtje op de muur, het gaat ook over een teveel foto’s aan de wand of grote, drukke meubels. Een interieur rustig maken geeft de kijker de mogelijkheid om zich te concentreren op het denkbeeldig inrichten met hun eigen meubels in plaats met die van de eigenaar. Daarom is het verkoopklaar maken zo van belang. En…. Als je erin gelooft. Energetisch afstand nemen van je huis door je huis aan te passen voor de verkoop van je huis, doet ook iets met de kosmos.

 

Het verkoopklaar maken bij je huis verkopen

Mevrouw M. luisterde aandachtig naar mijn verhaal over het verkoopklaar maken van je huis bij verkoop en moest aan het einde erg hard lachen. Ze herkende zichzelf in mijn verhaal en begreep waarom het belangrijk is om door de ogen van een vreemde naar je eigen huis te kijken. Ter plekke besloot ze om mijn verkooptips aan te schaffen en om er daadwerkelijk iets mee te doen. Want, verkooptips werken pas echt als je ermee aan de slag gaat. Je kunt hier klikken om er meer over te lezen.

 

Second opinion verkoop

Als je wat meer begeleiding wilt bij de verkoop van je huis, bijvoorbeeld omdat je huis al wat langer te koop staat. Dan raad ik je aan om het contactformulier in te vullen en je adres daarbij te vermelden. Ik kan in een oogopslag zien of de presentatie van je woning verbetert kan worden. Vervolgens maak ik een stappenplan om die koper te vinden. Het doel en het resultaat is altijd: meer kijkers op de pagina van internet en daardoor meer kijkers in jouw huis. Twijfel je hierover? Lees dan de reviews maar eens. Die kun je overal op de website vinden. En waar je ook in Nederland woont, ik kan je helpen. Het is erg leuk om te merken dat de digitale snelweg zich overal bevindt. Ik heb klanten gehad in Axel, Den Haag, Wieringerwerf, Groede, Lelystad, Groningen en alles ertussen in. Tof toch?

 

Ik hoop jou ook binnenkort te kunnen helpen. Want geloof me, er is meer mogelijk met de verkoop van je huis dan je denkt. En de vraagprijs verlagen kan altijd nog, nietwaar?

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067