Vraagrijs verlagen vóór de open huizendag? Of erna?

Veel klanten worstelen met dezelfde vraag: moet je je vraagprijs verlagen vóór de Open Huizendag (hierna te noemen OHD) of erna? Graag denk ik met je mee en laat ik je de voor-en nadelen zien. Ik geef je mijn inzicht en daarna mag je zelf kiezen 😉

Vraagprijs verlagen voor de Open Huizendag.

Denk hier eens over na:

  • Je bereikt meer mensen: hoe lager de vraagprijs, hoe meer mensen jouw huis kunnen kopen. Zo simpel is het. We hebben allemaal een bepaald budget dat we kunnen besteden. Een hogere prijs, betekent een kleinere doelgroep.
  • Bij het bepalen van de vraagprijs geldt te allen tijde: blijf reëel en zoek naar een marktconforme prijs. Zelfs in tijden waar geldt ‘wat de gek ervoor geeft’, is er een gemiddelde. Kijk ook goed of je kiest voor een psychologische prijs zoals bijvoorbeeld €395.000,- of een prijs als zoekcategorie op Funda zoals €400.000,- In het eerste geval lijkt de prijs goedkoper. Onze hersenen zien die 5000 euro namelijk als een erg groot verschil. In de tweede situatie is het bereik op Funda groter. Je bereikt hiermee de mensen die zoeken tot 4 ton en die zoeken vanaf 4 ton.

Vraagprijs verlagen na de Open Huizendag.

Denk hier eens over na:

  • Je geeft wellicht een verkeerd signaal af. Als je de vraagprijs direct na de OHD verlaagt, zullen mensen snel denken dat je van je huis af moet. Dat biedt ruimte tot een nog grotere onderhandeling. Het is dan ook beter om bijvoorbeeld een maand te wachten totdat je de prijs verlaagt. Er zijn altijd nieuwe kopers op de markt.

Sowieso geldt:

  1. Voordat je de vraagprijs gaat verlagen is het goed om na te denken of de timing goed is.
  2. Hoe lang staat je huis eigenlijk al op internet?
  3. Zijn er redenen geweest waarom er minder kijkers waren? Denk aan vakantie, carnaval en dergelijke.
  4. Hoe lang heb je nog de tijd voor de verkoop?
  5. Wat is je minimum benodigde bedrag in verband met de hypotheek van een eventueel nieuw te kopen huis

Tot slot:

Neem de tijd om na te denken over je keuze. Omlaag kan altijd nog, omhoog is wat minder gebruikelijk. Check ook even welke andere huizen er in de tussentijd bij gekomen zijn. Wat kan jouw koper nog meer kopen voor hetzelfde bedrag?

 

Ik wens je heel veel succes en een fantastische Open Huizen Dag.

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067