Vrouwen ondernemen

Vrouwen-ondernemen.nl is het startpunt voor vrouwelijk ondernemerschap en het opbouwen van een succesvolle onderneming.

Aan de meeste ondernemingen ligt een alledaags probleem ten grondslag dat de eigenaar triggerde. Wat was dat bij jou, Diane?

“Mijn handen jeuken als ik woningen zie waarbij de verkoop niet wil lukken! Het ligt vaak niet aan het huis, integendeel. Het gaat om een combinatie van factoren, zoals de manier waarop ingespeeld wordt op de behoeftes van de potentiële kopers of de presentatie van het huis. De mogelijkheden om woningen te presenteren worden vaak onjuist benut of niet goed gecombineerd. De verkeerde woordkeuzes, foto’s vanuit een ongunstige invalshoek, onduidelijkheid, geen optimaal gebruik van Funda en ga zo maar door.”

“Sinds 1999 ben ik makelaar en ik heb diverse functies in de vastgoedbranche gehad. Het idee om mensen te adviseren bij wie de verkoop niet lekker loopt, had ik al langer. Ik durfde er echter niet vol voor te gaan. Afgelopen november besloot ik de stap toch te nemen en ben ik begonnen met het uitschrijven van al mijn plannen voor ‘Van te koop naar verkocht’.”

Advies geven aan mensen die hun huis willen verkopen, dat lijkt deels op het werk van een malekaar. Wat is er zo anders aan wat jij doet met ‘Van te koop tot verkocht’?

“Ik zet je huis niet te koop, zoals een makelaar doet. Dat is een heel basic verschil. Veel mensen kiezen ervoor om zelf hun woning te verkopen. Dat is vaak goedkoper dan courtage bij een traditionele makelaar. Voor mensen die hun huis zelf willen verkopen, heb ik een online lesprogramma ontwikkeld, een stappenplan. Dat is nieuw voor Nederland. Ik leer deelnemers stap voor stap de fijne kneepjes van het vak. Met inzicht in de do’s & don’ts en inside information uit de praktijk om je huis goed te verkopen. Je haalt op die manier het beste uit de verkoop van je huis. Niet alleen qua prijs, maar ook qua voorwaarden en verkoopsnelheid.”

Maar je vertelde dat je handen jeuken bij woningen waar de verkoop niet lijkt te lukken. Wat doe je daar dan mee binnen ‘Van te koop naar verkocht’?

“Mijn Second Opnion is speciaal voor de situaties waarin je huis al te koop staat, maar de verkoop niet lekker loopt. Dat is ook nieuw voor Nederland. Omdat ik geen huizen in de verkoop neem, ben ik geen concurrentie voor de eventuele makelaar die bemiddelt, maar een aanvullling. Ik kijk als een onafhankelijke en onpartijdige deskundige mee en help mensen om de puntjes op de i van het verkooptraject te zetten. Ik kijk onder andere naar het huis, naar de manier waarop het op Funda gepresenteerd wordt, naar de begeleiding van de kijkers en naar de juridische informatieverstrekking.”

“Vaak kan ik zo 20-30 verbeterpunten opnoemen om de presentatie van het huis te verbeteren. Dat gaat bijvoorbeeld over de verhaallijn in tekst en foto’s, het juist benutten van plattegronden of het op een meer strategische plaats zetten van het verkoopbord. En alles wat daartussenin zit. Ik zie vaak mogelijkheden waar anderen het al opgegeven hebben, ben enorm kritisch, heb een oog voor detail en ben creatief. En dat biedt perspectief!”

Je was voordat je startte met Van te koop naar verkocht al zelfstandig makelaar en taxateur. Waarom koos je voor een bestaan als zelfstandige?

“Dat klopt, al makel ik inmiddels niet meer maar werk ik nog wel als taxateur. Gewoon omdat het leuk is om te doen en om het marktgevoel en mijn kennis op peil te houden. Ik werk graag op mijn eigen manier, op flexibele tijden die mij en de klant passen. Ik ga volledig voor wat ik denk dat juist is, voor datgene waar ik mijn klant het meest mee help. In een dienstverband moet je voldoen aan verwachtingen die daar soms haaks op staan. Dat werkt niet voor mij.”

Wat zijn je plannen voor de komende tijd? Wat staat er op je to-do-list?

“Tot dusver heb ik me vooral gericht op bekendheid. De komende maanden wil ik me richten op het helpen van betalende klanten. Ik wil heel Nederland veroveren met mijn bedrijf. Over 5 jaar wil ik dat Nederland mijn naam kent en het normaal is om bij het verkopen van een huis eerst een cursus bij mij te volgen en mijn hulp in te schakelen als verkoop niet lukt. Ik besef dat ik een kleintje ben in de markt met een klein budget, maar is niet iedereen klein begonnen? Ik ben een doorzetter en ben van plan vol te houden tot ik àlles heb geprobeerd. Dus: Watch out world, here I come!”

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067