Waarom staat mijn huis lang te koop?

Spannende tijden

Ik weet het nog goed… de spanning die ik voelde toen ik 2 jaar geleden mijn huis te koop ging zetten. Als makelaar/taxateur weet ik precies hoe dat moet. Ik weet hoe Funda werkt en ik denk te weten hoe het brein van de koper werkt. Ondanks mijn jarenlange ervaring in de vastgoedbranche vond ik mijn eigen huis verkopen toch een zenuwslopend dingetje.

 

Verkoopklaar maken huis

Het werk dat je hebt voordat de woning te koop staat vreet al energie; het verzamelen van de documenten, het verkoopklaar maken van je huis (lees opruimen, opruimen en nog eens opruimen) het maken van de foto’s, het schrijven van de verkooptekst en noem maar op.

 

Onverkoopbaar huis?

In mijn geval was het huis binnen 7 dagen verkocht. Voor een woonplaats waar geen overspannen woningmarkt is, was dat een hele goede prestatie. Door de media krijgen we weleens de indruk dat de woningmarkt óveral gespannen is, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Er zijn behoorlijk wat huizen die lang te koop staan. En eigenaren die daar slapeloze nachten van hebben. Een droomhuis dat aan de neus voorbijgaat omdat het oude nog niet verkocht is. Een dubbele financiering omdat het nieuwe huis al is opgeleverd. De scenario’s zijn legio.

 

De belangrijkste tip als je huis niet verkocht wordt

Hoe komt het toch dat precies jouw huis lang te koop? De belangrijkste oorzaak is te vinden in de presentatie. Er wordt óf te veel getoond óf te weinig. De kunst is om degene die achter de computer naar jouw huis aan het kijken is, nieuwsgierig te maken. Je moet genoeg informatie geven om de aandacht te trekken, maar niet te veel zodat ze bij je komen bezichtigen om de rest te zien. Daar gaat het nogal eens verkeerd. Er zijn veel trucjes en tips om jouw huis zo compleet en goed mogelijk te presenteren. Voor de hand liggende en niet voor de hand liggende. Als onafhankelijke deskundige help ik jou daar graag mee. Want ik weet hoe vervelend het kan zijn als je huis langer te koop staat dan je had verwacht of gehoopt!

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067