Wanneer staat je huis lang te koop

Mijn klanten zijn allemaal verschillend, maar ze hebben ook overeenkomsten als het gaat om de verkoop van hun huis. Ze hebben allemaal het gevoel dat ze weinig tot geen controle hebben over het verkoopproces. Dat ze moeten afwachten tot er een kijker komt. Dat het te lang duurt voordat hun huis verkocht wordt. Allemaal kan ik ze helpen om meer grip te krijgen op het verkoopproces. Want als je weet waar je mee bezig bent, kun je zelfverzekerder het traject in gaan.

 

Second Opinion verkoop woning

Ik wil je graag vertellen over Caroline. Zij had haar huis net 10 dagen te koop staan, maar voelde zich onzeker over de verkoopkansen. De meeste huizen om haar heen werden namelijk binnen een paar dagen verkocht, maar haar huis stond ‘nog steeds’ te koop. Voor Caroline voelde deze 10 dagen erg lang. Ik heb Caroline een Second Opinion gegeven en nu weet ze welke stappen ze kan zetten om meer controle te houden en de verkoop te bespoedigen.

 

Geen haast met de verkoop

Bert daarentegen trok na een jaar pas aan de bel. Hij had de tijd en nam de tijd dus ook. Maar na een jaar werd het toch hoog tijd dat er actie kwam en wilde hij dat de koper zich aan zou melden. Bert voelde zich, in tegenstelling tot Caroline, al die tijd prima bij de verkoop. Nu het begon te kriebelen om te gaan verhuizen, wilde hij weten wat hij kon doen om de verkoop te bespoedigen. Ik heb zijn presentatie en mogelijkheden van het huis goed onder de loep genomen en hij is alvast de verhuisdozen aan het inpakken in het vertrouwen dat de koper snel zal komen.

 

Huis van ouders verkopen

Tot slot nog een voorbeeld van een andere verkoper, Chantal. Zij verkocht de woning namens haar ouders. Het was een huis uit duizenden. Zo’n huis dat je niet snel tegenkomt en waar je echt een liefhebber voor nodig hebt. Zij vonden het dus niet zo raar dat er zich na een klein half jaar nog geen kijker had gemeld. Wel had ze er behoefte aan om even met iemand te sparren over of het normaal was dat de verkoop wat langer duurde. Met een huis als deze, is het extra belangrijk om een goede presentatie op internet te hebben. De neiging is vaak om bij een bijzonder huis extra veel foto’s tonen, echter daardoor raakt de kijker gemakkelijk het overzicht kwijt en haakt daardoor af. We hebben schoon schip gemaakt in de presentatie, helderheid verschaft in tekst en beeld. Zowel Chantal als haar ouders zijn blij dat ze dit hoofdstuk achter zich kunnen laten.

 

Jouw koper vinden

Elke woning vraagt om een andere aanpak. Er zijn een paar gouden regels waar je aan kunt voldoen, maar het overgrote deel gaat om ‘fingerspitzengefühl’.  En laat ik die nou net hebben….. ?

 

Spreek ik je snel?

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067