Wel kijkers, maar je huis wordt niet verkocht?

Niets is zo frustrerend als niet weten waar het aan ligt dat je huis niet verkocht wordt. Natuurlijk ben je blij dat je kijkers hebt, maar waarom kopen ze nou niet? Laten we eens kijken naar een paar oorzaken waarom mensen na een bezichtiging niet overgaan tot verdere stappen zoals het doen van een bod of het inplannen van een tweede bezichtiging.

 

Redenen waarom mensen je huis niet kopen (en oplossingen)

  • De locatie

Jij bent ooit op deze plek gaan wonen. Waarom zou een nieuwe koper dat dan niet doen?

Vraag jezelf eens af wat jou aantrok in deze woning, waarom koos je juist voor deze plek? En check vervolgens de presentatie van je huis om te kijken of je dat in je tekst en foto’s hebt opgenomen.

 

  • Omgevingsfactoren

Zijn er zaken in de omgeving die nieuwe bewoners als een belemmering kunnen ervaren? Is er een snelweg, een zendmast, een vuilnisbelt naast het huis?

Dit soort elementen kunnen bij een potentiële koper een gevoel van onbehagen teweegbrengen. Dit kun je proberen te ondervangen door in je presentatie een citaat op te nemen van hoe jij als bewoner deze situatie zelf hebt ervaren. Het spreekt voor zich dat je hiervoor een positieve woordkeuze moet gebruiken.

 

  • Nieuwbouwplannen

Mensen kiezen over het algemeen graag voor een instapklaar huis; een huis waar ze niet al te veel aan hoeven te doen. Nieuwbouw kan dan ook grote concurrentie voor bestaande bouw zijn. Let wel: er zijn ook nadelen aan nieuwbouw (kale omgeving, scheuren van stukwerk). Zorg ervoor dat jouw huis er spik en span uitziet en je wint het van nieuwbouw.

 

  • Onduidelijkheid

Onbekend maakt onbemind. Als er zaken niet duidelijk zijn, wordt er gevoelsmatig een drempel opgeworpen. Mensen vullen in gedachten gemakkelijk alles in. Probeer dus voor jouw potentiële koper duidelijkheid te scheppen. Zaken zoals houtskeletbouw of een heteluchtsysteem komen in landen zoals Noorwegen veelvuldig voor. Hier in Nederland is dat veel minder. Door het geven van informatie kun je twijfels en onzekerheid voorkomen.

 

  • De woning is te klein, te groot, te onderhoudsgevoel. Oftewel… het kopje overige redenen.

Er zijn veel redenen te verzinnen waarom een kijker geen koper wordt. Voor jou als verkoper is het belangrijk om daar inzicht in te hebben. Je kunt daar dan op inspelen. Bel dus altijd je kijker na om te vragen wat ze van je huis vonden.

 

Veel succes en onthoud: er is altijd een koper 😊

Ik kan ‘m je helpen vinden, klik hier.

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067