Wonen is emotie: je huis verkoopklaar maken is daarom belangrijk

Een huis is een stapel stenen met een paar meubels erin.

Hoe klinkt dat voor je?

Ik vermoed dat je meteen in de weerstand schiet.

Ik hoor je denken: “Een huis is veel meer dat” of “Een huis is een thuis”.

En gelijk heb je.

 

Wat is mijn huis waard?

Een huis an sich is natuurlijk gebouwd van een heleboel bakstenen (of een andere bouwwijze) met een dak erop en wat ramen erin. Daar zit de waarde niet in. De waarde van een huis zit in de locatie en in de sfeer binnen en de uitstraling buiten.

 

In hoeverre kun je dat beïnvloeden?

We gaan het eens onder de loep nemen:

 

  1. De locatie bepaalt in grote mate de prijs. Er zijn nou eenmaal plaatsen waar men liever woont en de prijzen hoger liggen. Denk maar aan het centrum van Amsterdam of op het platteland in Friesland. Voor hetzelfde geld waarvan je in Friesland een royale vrijstaande woning koopt, koop je in hartje Amsterdam een appartement.

Aan de locatie kun je op zich niet zoveel veranderen.

  • Wat je wel kunt doen, is de locatie dusdanig inrichten dat je zo min mogelijk last hebt van belemmerende factoren. Denk aan het maskeren van het geluid van de nabijgelegen weg door riet te planten dat beweegt in de wind of stromend water met een kabbelend geluid. Of het plaatsen van leilindes of een mooie lounge overkapping in de tuin om het zicht op de achtergelegen flat teniet te doen.

 

  1. De sfeer in de woning heb je helemaal zelf in de hand.
  • Mijn advies is altijd hetzelfde: ruim zoveel mogelijk op, laat lekker veel vloeroppervlakte zien en richt je huis in alsof het een modelwoning betreft. Graag wel met sfeer! Kijk in VT wonen blaadjes om inspiratie op te doen. Het is bewezen dat woningen die instapklaar ogen, sneller verkocht worden en tegen een hogere prijs. Een investering in je interieur is dat dan ook wel waard.

 

  1. De uitstraling van het huis is bepaald door de architect voordat het gebouwd werd, dus daar kun je niet zoveel aan veranderen. Jaren 30 woningen zijn favoriet. Niet voor niets worden er hele wijken gebouwd met die uitstraling. Ook grachtenpanden en pakhuizen zijn in trek.
  • Gelukkig vinden verschillende mensen verschillende woningen mooi, dus geen nood als je geen jaren 30 huis of grachtenpand hebt. Je kunt ook altijd overwegen om je huis wit te schilderen met een antraciet band aan de onderzijde. Die uitstraling werkt ook erg goed!

Down to earth, of toch niet?

Last but not least, wil ik je nog de volgende tip meegeven: Wonen is emotie, dat zei ik al. Niet alleen voor een koper, maar ook voor jou als verkoper. Zorg er dan ook voor dat je er mentaal klaar voor bent om te gaan verhuizen, zo weet het universum ook wat je wilt en dat helpt. Geloven hoef je het niet, ik vertrouw erop dat het zo werkt.

 

 

 

 

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067