Zakken met de vraagprijs: de enige oplossing om je huis te verkopen?

Veel van mijn klanten vragen me advies over de vraagprijs. Je kunt dan denken aan vragen zoals: ‘is mijn vraagprijs te hoog?’ of ‘is het verlagen van de vraagprijs een goed idee’ en ‘wat is een juiste vraagprijs in deze woningmarkt’. Uiteenlopende vragen dus, met allemaal hetzelfde onderwerp: de vraagprijs vaststellen voor de verkoop van een woning. Lees met me mee zodat je weet hoe ik erover denk.

 

Is mijn vraagprijs te hoog?

Het vaststellen van een vraagprijs is sterk lokaal gebonden. Zelfs in 1 stad zijn de verschillen voor eenzelfde type woning soms enorm. Daarom is het zinvol om te kijken naar te koop staande èn verkochte woningen op internet. Funda is hier natuurlijk een goed medium voor.

Check tegen welke prijs vergelijkbare woningen te koop staan. Let daarbij op het woonoppervlakte, de perceelgrootte en zeker ook op de uitstraling van het huis. Niet alleen qua interieur, maar ook het exterieur is belangrijk. Zorg dat je weet wat jouw potentiële koper kan kopen met de zak geld die hij of zij heeft. Check natuurlijk niet alleen de vraagprijzen, maar ook de verkoopprijzen. Dit kun je bijvoorbeeld via het kadaster doen. Ook een makelaar kan je daar inzicht in geven. Je kunt het ook aan mij vragen natuurlijk ?

 

Is het verlagen van de vraagprijs een goed idee?

Ik merk dat verkopers redelijk snel zenuwachtig worden. De huizen staan langer te koop en we moeten even wennen aan het feit dat een verkooptermijn van een maand of 3 normaal aan het worden is. Waar de huizen voorheen binnen 3 weken of zelfs binnen 3 dagen verkocht werden, staan ze nu echt langer te koop. De verwachting die we hebben over hoe lang het duurt voor een huis verkocht is, moeten we dan ook bijstellen. Begin daarom niet te snel met het verlagen van de vraagprijs. Juist omdat kopers graag onderhandelen, heb je marge in je prijs nodig. Mocht je echt te hoog zitten met wat je vraagt, dan is het verlagen een goed idee. Ook als je met dubbele lasten zit of er simpelweg niet langer tegen kunt en je NU van je huis af wilt. In dat geval kun je trouwens ook contact met mij opnemen; dan koppel ik je aan een opkoper.

 

Wat is een juiste vraagprijs in deze woningmarkt?

Een vraagprijs waarbij je een beetje ruimte overlaat om te kunnen onderhandelen, is in deze woningmarkt een goed idee. De markt is niet meer oververhit en we zien duidelijk een tendens dat kopers onder de vraagprijs bieden. De tijd van overbieden ligt op dit moment grotendeels achter ons. Om die reden is een vanafprijs niet aan te raden. Het grote nadeel hiervan is namelijk dat je al laag start. Er is geen ruimte meer voor het voeren van onderhandelingen. Als de vraag naar het huis tegenvalt, kun je niet meer omhoog met de vraagprijs. Je huis verkopen met een vanafprijs, zou ik dan ook niet adviseren. Let op: als het in de regio waar jij woont nog hartstikke gebruikelijk is, dan doe het vooral. Over het algemeen bezien echter, is het hanteren van een vanaf-prijs niet meer gangbaar.

 

Nog meer vragen over je huis verkopen?

Je weet me te vinden. Er valt zoveel over te vertellen. De blogs gaan over het verkopen van een huis in zijn algemeenheid. Graag kijk ik met je mee naar hoe de verkoop van jouw huis te verbeteren is. Zie de reviews om een indruk te krijgen van de hulp die ik bied.

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067