Zakken met de vraagprijs, een goed idee of niet?

Het verkopen van je huis kan behoorlijk wat stress opleveren. Zeker als je ook een ander huis hebt gekocht waarvan de ontbindende voorwaarden al zijn verlopen of binnenkort gaan verlopen. Natuurlijk kun je van de koop afzien, maar dat kost je een flinke boete. Als je daarvoor kiest, ben je dus èn je nieuwe huis kwijt èn een boel geld voor niets. En dat is geen gedachte waar je blij van wordt. In dit blog laat ik je alternatieven zien. Zakken met de vraagprijs kan altijd nog.

 

Is je vraagprijs verlagen een garantie voor succes?

Met het verlagen van de vraagprijs bereik je een groter publiek. Met een lagere verkoopprijs zijn er immers meer mensen die jouw huis kunnen financieren. De kans dat je je koper vindt, is dus simpelweg groter. Maar mensen verlagen hun vraagprijs alsof het niets is. Laatst kreeg ik dit mailtje:

 

“We zijn 20K gezakt en gelukkig verkocht onder voorbehoud nu. Hopen dat het definitief wordt. In ieder geval stress/dip nu weg.”

 

Voor deze verkopers ben ik blij dat ze geen gevoel van stress meer hebben. Blijkbaar is dat ze €20.000,- waard. Persoonlijk vind ik twintigduizend euro heel erg veel geld. Zeker omdat je ook andere dingen kunt proberen voordat je besluit om de vraagprijs te verlagen.

 

Second Opinion bij verkoop

Liever had ik gezien dat ze een Second Opinion aangevraagd hadden, zodat ze de verkoop konden verbeteren ZONDER de vraagprijs te verlagen. Het is namelijk zo dat er vaak veel te verbeteren valt aan de presentatie op Funda. Fundamentele zaken die niet op de allerbeste manier worden gepresenteerd, fouten die erin geslopen zijn en die zowel de makelaar als de verkoper niet opmerken. Allerlei redenen waardoor de potentiële koper onbewust afhaakt.

 

Monique heeft in de afgelopen jaren meerdere keren naar volle tevredenheid haar huis verkocht bij dezelfde makelaar. Deze keer liep het niet lekker. Het huis was al een keer van Funda afgehaald en er weer opnieuw opgezet. Ze kwam in contact met mij en schreef na ons S.O.S. telefoongesprek de volgende review:

“Iedereen die zijn huis verkoopt moet, voordat het allemaal online gezet wordt, eerst Diane bellen. Wat een geweldig advies wat zij geeft. Hele tekst van mijn huis net doorgelopen en allerlei dingen wat je zelf niet ziet kloppen niet. Snel aan laten passen. Ook de foto’s welke op de site stonden en waarvan ik dacht dat ze wel goed waren geeft zij aan dat je dat juist niet moet doen. Hoop nu snel mijn huis te verkopen met haar adviezen en ideeën. Wanneer ik ooit nog een keer een huis ga verkopen is Diane de eerste die ik bel.” Monique te Amstelveen

 

Een instapklaar huis verkoopt beter

Instapklare huizen hoeven nooit hun vraagprijs te verlagen. Die verkopen veel makkelijker. De reden daarvoor is naar mijn idee tweeledig:

  • We kijken graag naar woonprogramma’s op televisie en hebben daardoor een ietwat vertekend beeld gekregen van de werkelijkheid.
  • We zijn een druk volkje en niet allemaal even handig met klussen. Een instapklaar huis bespaart tijd en daar betalen we graag wat extra voor.

Voordat je je huis te koop gaat zetten, is het dan ook verstandig om te zorgen dat je huis er tip top uitziet. Dat geldt zowel voor het onderhoud als voor de inrichting. Sla er VT wonen bladen op na en kopieer wat je er ziet.

 

Veel succes met de verkoop en lees ook de andere blogs!

Wil je een melding ontvangen bij nieuwe blogs?

Van te koop naar verkocht

Kan ik je helpen?
Mail me : Ik antwoord binnen 24 uurBel me 06-29384067